Statiunea Geoagiu Bai Destinatie europeana de excelenta!

Statiunea Geoagiu Bai
Destinatie europeana de excelenta!

0 147

Statiunea Geoagiu Bai – Destinatie europeana de excelenta!
Statiunea balneo-climaterica Geoagiu-Bai, din judetul Hunedoara, a castigat concursul national EDEN „Destinatii europene de excelenta”, organizat in Romania de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si va fi premiata intr-o gala festiva care va avea loc la Bruxelles, pe 27 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Turismului.
„Premiul va fi acordat in cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, iar in calitatea sa de destinatie turistica de excelenta a Romaniei statiunea Geoagiu-Bai va beneficia de realizarea unui film de trei minute din partea Comisiei Europene. Acest premiu reprezinta, pentru noi, o mare realizare si o multumire morala de neimaginat”, a declarat, marti, primarul orasului Geoagiu, Simion Maris.
Statiunea va fi reprezentata, la Bruxelles, in zilele de 27 si 28 septembrie, cu un stand propriu de prezentare, alaturi de alte 23 de destinatii europene, castigatoare ale concursului din acest an.
„Ne vom prezenta in fata tarilor din Uniunea Europeana cu un stand reprezentativ pentru statiunea Geoagiu-Bai si pentru zona noastra. Vom avea si produse traditionale pe care le vom oferi celor care ne vor vizita”, a mai spus primarul Simion Maris.
In ceea ce priveste clipul de prezentare a statiunii, echipa de productie va incepe lucrul in 15 august, cu prilejul Sarbatorii Sfintei Marii, zi in care, anual, in orasul Geoagiu sunt organizate ample manifestari.
Forma finala a clipului video va fi postata pe site-ul www.edenineurope.eu, urmand ca filmul sa fie pus la dispozitia statiunii, gratuit, in scopuri de promovare.
Statiunea va mai avea si o pagina proprie pentru a se face cunoscuta, pe site-ul oficial EDEN, si va fi inclusa in Reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta, care faciliteaza schimbul de experienta in vederea dezvoltarii durabile.
„Principalele atu-uri ale statiunii Geoagiu-Bai sunt apele termale si minerale, cadrul natural de exceptie si oferta de cazare, cu o capacitate de peste 2.000 de locuri. Geoagiu-Bai a fost clasificata ca statiune turistica de interes national in anul 2008, dar proprietatile curative ale apelor de aici sunt cunoscute din perioada romana, o parte din termele romane pastrandu-se si acum”, a declarat, la randul sau, Adriana Marcu, consilier in Primaria Geoagiu si managerul proiectului.

O amplasare de vis
Statiunea Geoagiu-Bai este situata la 12 kilometri de municipiul Orastie, la o altitudine de 350 de metri, fiind inconjurata de paduri de fag si brad. Apele termale din statiune se pot folosi in tratarea diferitelor boli, de cele interne pana la cele ale aparatului locomotor.
Proiectul EDEN „European Destinations of Excellence” a fost lansat in anul 2006 de Unitatea de Turism/ Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului, respectiv durabilitate, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale si crearea de retele intre operatorii din sectorul turistic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.