Statele de plata si contractele de munca – depunere doar in...

Statele de plata si contractele de munca –
depunere doar in format electronic

0 70

Practic, de la inceputul lui 2011, statele de plata si contractele de munca vor fi depuse in format electronic, a anuntat ministrul muncii, Ioan Botis. In acest sens, Guvernul a adoptat, marti, un proiect de Ordonanta de Urgenta care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Ministrul a mai spus ca au fost eliminate si comisioanele de 0,75% pentru carnetele de munca tinute la inspectiile muncii.
Botis a explicat ca angajatorii vor mai putea depune pe format de hartie statele de plata si contractele de munca doar pentru luna decembrie, iar acest lucru poate fi facut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011. Pentru urmatoarele luni, toate aceste date nu vor putea fi depuse decat in format electronic.
„Din 2006, toti angajatorii sunt obligati sa depuna, pe suport de hartie, aceste informatii la inspectiile muncii, iar de la 1 ianuarie, aceasta lege fiind abrogata (n.red. Legea 130/1999), practic, angajatorii vor depune aceste date pentru luna decembrie pana la sfarsitul lunii ianuarie. Deci, in cursul lunii ianuarie 2011, pentru luna decembrie 2010, vor fi depuse ultimele depuneri pe format de hartie ale angajatorilor, ale informatiilor care privesc contractele de munca si statele de plata”, a declarat Botis. Acesta a precizat, de asemenea, ca eliminarea comisionului pentru carnetele de munca reprezeinta o masura de reducere a fiscalitatii.

„De la 1 ianuarie 2011, angajatorii nu vor mai plati un comision de 0,75% pentru carnetele de munca tinute la inspectiile muncii, iar pentru cele tinute de angajator de 0,25%. Practic, este o degrevare a taxelor fiscale si cred ca aceasta scadere va contribui in continuare la reformele pe care Guvernul le intreprinde in privinta reducerii fiscalitatii”, sustine ministrul muncii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.