Start UP in doi pasi la Brasov

Start UP in doi pasi la Brasov

0 440

Finantare 100 % nerambursabila pentru 48 de intreprinderi nou infiintate si subventionate printr-un concurs de idei de afaceri. De acest ajutor de minimis au beneficiat si 14 tineri brasoveni care si-au pus in aplicare afacerile in industriile creative, sanatate si webdesign

Finantare 100 % nerambursabila pentru 48 de intreprinderi nou infiintate si subventionate printr-un concurs de idei de afaceri. De acest ajutor de minimis au beneficiat si 14 tineri brasoveni care si-au pus in aplicare afacerile in industriile creative, sanatate si webdesign.
Proiectul „Start UP in doi pasi – educatie antreprenoriala bazata pe inovare si ajutor de minimis” a ajuns la final. 48 de tineri, majoritatea cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani si-au cladit propriile afaceri, in care au antrenat alti 100 de angajati. Peste 400 de persoane, din care 220 de femei din regiunile de dezvoltare Centru si Nord Est au beneficiat de consiliere si orientare in cele patru centre de sprijin infiintate in cele doua regiuni. Concursul de planuri de afaceri a desemnat castigatori 48 de tineri care si-au concretizat ideile in afaceri in domeniul serviciilor: turism, sanatate, design specializat, media, studiouri foto, magazine auto si fabrici de scaune.
Fiecare beneficiar a primit sume de pana la 20.000 de euro nerambursabili pentru a-si crea o firmPOSDRUa, care va trebui sa functioneze timp de trei ani si sa aiba angajati pana in 35 de ani. Sergiu Savin, de exemplu, si-a infiintat de cinci luni o firma de publicitate online. El se ocupa de partea de marketing iar alti trei asociati de webdesign. Compania are deja trei clienti care au solicitat realizarea unor site-uri, pe care firma le va si promova.
O alta beneficiara, Nicoleta Proca, a vrut o alternativa pentru copiii sai si a infiintat o firma care va crea jucarii din lemn. Daca in prima faza vrea sa se faca cunoscuta in Romania, are de gand sa se extinda apoi si pe piata europeana.
Camera de Comert si Industrie Brasov este beneficiara proiectului realizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bacau, Asociatia Happy Moms si Centrul de Informare Tehnologica SRL.Bugetul total eligibil alocat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a fost de aproape 7 milioane de lei. Centrul de sprijin de la Brasov se afla in incinta Caminului nr. 5 din Complexul Memorandumului si ofera in continuare consiliere tinerilor interesati sa devina antreprenori.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.