Start la Parcul Industrial Prejmer

Start la Parcul Industrial Prejmer

0 297

O delegatie a Consiliului Judetean Brasov s-a deplasat in Spania si a participat la sesiunea ARE (Asociatia Regiunilor Europene), eveniment la care au participat majoritatea statelor din spatiul UE. Cu acest prilej, delegatia CJ Brasov, condusa de presedintele consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a facut o vizita si la Barcelona, de unde avem un investitor pentru Parcul Industrial Prejmer si la Badesa de unde exista un investitor pentru realizarea noului spital din Harman.


?


15.000 locuri de munca la Prejmer


Cancescu a declarat ca la Prejmer, unde va functiona Parcul Industrial, lucrarile au fost deja incepute, iar investitia va crea 15.000 de locuri de munca: „Vreau sa va spun ca este extrem de important pentru aceasta zona crearea celor 15.000 de locuri de munca pentru populatia defavorizata din zona care si-a pierdut serviciul in urma restructurarilor. Investitia are valoarea unei treimi de miliard de euro, respectiv de peste 300 milioane, ceea ce inseamna ca investitia o va depasi pe cea realizata de Ina Schaeffler in Brasov. Totodata, vreau sa mentionez faptul ca am avut discutii cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru realizarea utilitatilor la acest obiectiv. Asadar, Guvernul sprijina investitiile acolo unde este nevoie de locuri de munca si de utilitati, aportul fiind jumatate din costuri”.


?


Oferta de spatii spre inchiriere


Odata cu realizarea acestei investii vor exista si spatii care urmeaza sa fie inchiriate agentilor economici. Deja, trei-patru firme care functioneaza in Brasov si-au aratat intentia de a se muta in acest parc. Investitia va fi gata la sfarsitul anului viitor. Consiliul Judetean Brasov va sprijini obiectivul cu amenajarea drumurilor exterioare. Se pare ca va fi realizat un sens giratoriu care va conduce spre Parcul Industrial. Investitia va fi realizata de o firma din Spania in parteneriat cu Primaria Prejmer.


Ileana R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.