La sfârşitul acestei săptămâni se dă startul în noul sezon, 2015-2016, al baschetului feminin românesc, odată cu primele meciuri susţinute în Cupa României, de echipele din Liga Naţională. Echipa braşoveană Olimpia CSU se va confrunta în dublă manşă, cu ,,U”Cluj, primul meci fiind programat la Braşov, sâmbătă, 26 septembrie (ora 16,30)

,,Va fi o manşă disputată, poate cea mai echilibrată din prima fază a Cupei României. Pe de altă parte, sunt convins că după cele două manşe, de sâmbătă, de acasă şi de miercurea viitoare, de la Cluj, suntem capabili să mergem mai departe în competiţie. Va fi foarte greu, pentru că U Cluj e o nouă echipă, datorită transferurilor importante, dintre care trei jucătoare din SUA şi două din Serbia. Din punctul meu de vedere, acest lucru este benefic pentru baschetul românesc, pentru că mai multe echipe bune în campionat asigură creşterea nivelului acestuia. Ne aşteaptă, aşadar, un prim meci foarte greu, pentru că este dificil să joci foarte bine, după o perioadă atât de scurtă, ţinând cont de transferurile din echipă, nu mai puţin de şase, care încă nu s-au integrat în echipă”, a declarat Dan Calancea, antrenor Olimpia CSU Braşov.

,,Părerea mea este că meciul cu echipa din Cluj este accesibil. Dacă noi îl gândim şi ştim cum să-l jucăm şi ne vom dărui, vom ajunge ăntr-o etapă superioară din Cupa României. Anul trecut am fost aproape, dar din păcate am ratat şansa, dar sunt sigură că acum va fi altfel”, a completat jucătoarea Andra Haas

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.