Start donații și înscrieri pentru ediția a noua a Brașov Heroes, cursa...

Start donații și înscrieri pentru ediția a noua a Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității!

0 34

Fundația Comunitară Brașov alături de co-organizatorii Cartier Coresi și Decathlon România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, organizează a noua ediție a Brașov Heroes, un program de atragere de fonduri pentru 10 cauze din comunitatea locală. Acesta constă într-o campanie de fundraising desfășurată timp de 3 luni și culminează cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole, în zona Lacului Noua, pe 4 septembrie 2022.

Organizatorii le propun brașovenilor o ediție cu noutăți și surprize, la care sunt așteptați peste 2.300 de participanți: alergători, donatori și susținători. Până pe 17 iulie 2022, brașovenii plătesc taxa de alergător la un preț redus.

Brașov Heroes este cursa cu obstacole a comunității care transformă alergătorii în donatori ai proiectelor relevante din domeniile social, educație și protecția animalelor.

În cele 8 ediţii Braşov Heroes organizate până acum, s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări în valoare de 818.499 de lei pentru 89 de proiecte locale din ariile: social, educaţie, cultură și mediu prin mobilizarea exemplară a 7087 de alergători, 3750 de donatori și a peste 80 de companii.

Organizaţiile locale sau grupurile de iniţiativă propun cauze care transformă în mai bine viața beneficiarilor lor;  alergătorii care se înscriu la cursă aleg un proiect pe care îl susţin cu 50% din taxa de participare, donatorii susțin cauza cu care rezonează cu 90% din donația lor, iar ambasadorii cauzelor organizează propriile campanii de strângere de fonduri. În plus, alergătorii își mobilizează prietenii pentru a dona pentru proiectul susţinut și devin astfel alergători-ambasadori.

Anul acesta, programul aduce noutăți: în perioada 28 august – 4 septembrie, oameni de pretutindeni se pot înscrie la Brașov Heroes Week, o cursă individuală, pe care o pot realiza indiferent de locul în care se află, reușind să devină și ei, astfel, eroi de Brașov de oriunde din lume.

O altă premieră este faptul că orice alergător care se înscrie poate alege să devină ambasador dacă este gata să accepte provocarea de a strânge un buget de minim 500 lei pentru cauza în care crede. Alergătorii – ambasadori se pot înscrie până la data de 19 august. Cei care vor atinge obiectivul stabilit vor primi – pe lângă bucuria faptei lor bune și de impact pentru comunitatea din care fac parte  – un număr de alergător special, auriu, pe care îl vor purta  în cadrul cursei.

În plus, anul acesta, la Cursa pentru Familii sunt încurajate să participe și persoanele cu dizabilități, însoțite de voluntari și să parcurgă cei 4 km în zona lacului Noua.

Cele 10 proiecte pentru care brașovenii vor alerga pe 4 septembrie au fost alese în urma procesului de selecție și de jurizare de către juriul independent format din persoane fizice specializate sau experte în domeniile de interes ale programului Brașov Heroes. Cei opt membri ai juriului care s-au implicat în acest proces sunt:

1.       Diana Bjoza – Marketing Manager Cartier Coresi 

2.       Daniel Berechet – Store Manager Decathlon Brasov  

3.       Oana Sava –  Președinte Board Fundația Comunitară Brașov

4.       Carmen Lomanariu – Unit Manager NN Asigurari Agenția Brașov

5.       Alexandru Muntean – Event Specialist Nagarro

6.       Sorin Neculae – Web developer & alergător

7.       Ruxandra Oprică – Isăilă – Manager Program – Fundația AGAPEDIA România

8.       Valentin Bărbat – Tipograf la Tipografia

Oamenii din comunitate sunt încurajați să susțină cauza cu care rezonează, dar, desigur, ei pot alege să doneze pentru mai multe dintre acestea. Organizatorii, ambasadorii, voluntarii, alergătorii, donatorii sunt oamenii cheie în procesul de promovare și de strângere de fonduri prin care comunitatea este schimbată în Bine. Ei se dedică misiunii de a rezolva nevoile beneficiarilor proiectelor. Ei sunt echipa de eroi de Brașov, eroi fără mantii, oameni implicați și empatici, cei care ajută și sprijină prin efortul lor cele 10 cauze comunitare.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.