Starea ranitilor in explozia de la Vel Pitar este sub control

Starea ranitilor in explozia de la Vel Pitar este sub control

0 1169

Femeia si barbatul arsi in urma deflagratiei de joi seara sunt in continuare intubati si ventilati mecanic, dar stabilizati. Ceilalti trei municitori care au suferit arsuri mai usoare se simt mai bine. Medicii iau in calcul transplantul de piele pentru trei dintre pacientii raniti in urma exploziei de la fabrica de paine

Cei doi raniti grav in explozia de la fabrica de paine Vel Pitar sunt in continuare in stare grava dar stabila. Femeia si barbatul arsi in urma deflagratiei de joi seara sunt in continuare intubati si ventilati mecanic, dar stabilizati. Ceilalti trei municitori care au suferit arsuri mai usoare se simt mai bine. Medicii iau in calcul transplantul de piele pentru trei dintre pacientii raniti in urma exploziei de la fabrica de paine. Trei dintre pacienti vor avea nevoie de transplantare de piele.
Ce doi pacienti internati pe sectia de Terapie Intensiva, o femeie si un barbat, sunt in continuare in stare grava, intubati si ventilati mecanic insa stabili, potrivit dr. Camelia Ionescu – medic primar, sef sectie ATI Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.pacient ars2
Deocamdata, cei doi pacienti nu pot fi deconectati de la aparatele de ventilatie insa datorita unui grad mai redus de sedare ei sunt constienti.
Pentru ei dar si pentru un al treilea pacient ranit si el in timpul exploziei, medicii iau in calcul si transplantul de piele, spune Dan Grigorescu, seful Sectiei Chirurgie Plastica si Reparatorie.
Ceilalti trei raniti in urma exploziei de la fabrica de paine se simt mai bine; nu mai au nevoie de perfuzii si de suport suplimentar de terapie. Medicii le cer prietenilor si apartinatorilor sa incerce nu doar sa reduca ci sa sisteze vizitele in salon pentru ca le ofera un risc crescut de infectii.
In explozia de joi seara au fost ranite sase persoane. Un barbat de 31 de ani a decedat dupa ce a fost prins sub daramaturi si a suferit traumatisme craniene foarte grave.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.