Starea fiscalitatii la Brasov, Scade taxa hoteliera, cresc vertiginos taxele pe cladiri

Starea fiscalitatii la Brasov,
Scade taxa hoteliera, cresc vertiginos taxele pe cladiri

0 57

La mijlocul acestei saptamani va fi propus Consiliului Local un proiect de hotarare pentru anul fiscal urmator prin care taxa hoteliera perceputa pe raza municipiului Brasov sa scada de la 5% la 1%, in schimb taxele pe anumite imobile pot ajunge la 40% din valoarea de inventar a acestora.
„Modificarile aduse proiectului de hotarare aprobat de Consiliul Local in luna mai, privind taxele si impozitele locale pe anul 2012 trebuie actualizat cu modificarile aduse Codului Fiscal prin OUG 30/2011, adoptata in luna august. Aceste modificari sunt stabilirea taxei hoteliere la 1%, fata de 5% cat este in prezent, precum si majorarea impozitului pe cladirile apartinand persoanelor juridice, cladiri care nu au mai fost reevaluate in ultimii cinci si respectiv trei ani. Restul impozitelor si taxelor locale pe principalele categorii raman nemodificate”, a declarat directorul Directiei Fiscale din cadrul Primariei Brasov, Marian Voinescu.
Taxa hoteliera reprezinta un procent din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului. Taxa se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.
Conform vitorului proiect de HCL ce va fi supus maine aprobarii CL se specifica, asa cum am mai spus, faptul ca pentru cladirile apartinand persoanelor juridice, nereevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta (2012), cota de impozitare va fi de 20% din valoarea de inventar, iar cele nereevaluate in ultimii cinci ani anteriori anului 2012, cota de impozitare va fi de 40% din valoarea de inventar, fata de impozitul normal pe cladirile apartinand persoanelor juridice, care este de 1,5% din valoarea cladirii.
Un impozit nou aparut este cel pentru cladirile cu destinatie turistica ce nu functioneaza in cursul unui an calendaristic. Pentru acestea impozitul pe cladire va fi de 5% din valoarea de inventar a cladirii.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.