Standarde de excelenta in cardiologia privata brasoveana

Standarde de excelenta in cardiologia privata brasoveana

0 59

Cardiologii de la Targu-Mures le-au mers la inima pacientilor brasoveni! Specialistii mureseni functioneaza de o luna la Brasov, in prima clinica privata de cardiologie si ortopedie din tara. In acest interval au salvat 120 de vieti. Brasovenii si cardiacii din judetele apropiate nu trebuie sa mai mearga la Targu Mures, Cluj, Timisoara, Bucuresti sau chiar in strainatate pentru o interventie chirugicala pe cord. Pacientii care sunt adusi la urgenta nu platesc nimic; spitalizarea si tratamentul celorlalti sunt pe jumatate suportate de Casa Asigurarilor de Sanatate.
Un barbat de 34 de ani a fost adus ieri dimineata aproape mort la clinica. Diagnosticul era sumbru: infarct miocardic acut. Echipa de medici, cu peste 30 de ani de experienta in cardiologie, l-a readus insa la viata pe tanar. Dupa el, un alt barbat, de 54 de ani, din Zarnesti, urma sa fie adus de urgenta la clinica pentru o interventie chirurgicala pe cord. 24 de ore din 24, echipa de specialisti se lupta pentru viata pacientilor, ajutati de cea mai buna aparatura.
De o luna, de cand functioneaza, peste 120 de vieti au fost salvate la clinica deschisa la Brasov. Brasovenii care pana acum erau nevoiti sa mearga la Targu Mures, Timisoara, Bucuresti sau chiar in strainatate, beneficiaza acum de serviciile a cinci medici specilizati la Targu Mures. In cadrul clinicii functioneaza si o sectie de protetica ortopedica, unde se pot trata bolnavii de artroza, necroza sau artrita.
Cei care ajung in regim de urgenta la clinica nu platesc nimic. Serviciile de internare, tratament sau interventiile chirurgicale sunt gratuite pentru ei. Bolnavii care isi fac programare platesc 800 de lei spitalizarea si tratamentul.
Jumatate din valoarea spitalizarii si interventiilor care se fac este suportata de Casa de Asigurari de Sanatate, cu care clinica are contract inca de la deschidere. Odata cu includerea acesteia in programul national de sanatate, pacientii nu vor mai plati niciun ban.
Echipa de medici primari cardiologi si ortopezi a fost translocata de la Institutul de Boli Cardio-Vasculare si de la Clinica de Ortopedie din Targu-Mures.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.