Stand-up comedy: Cine? PD-L. Unde? In Piata Sfatului din Brasov.

Stand-up comedy: Cine? PD-L. Unde? In Piata Sfatului din Brasov.

0 113

Duminica, vreme caniculara, chiar si pentru un orasel provincial de munte cum este Brasovul. Oamenii au iesit zambitori la sosea sa se mai dezmorteasca in aerul cald al verii care se apropie.
Am venit pe Republicii sa mananc o inghetata si sa stau de vorba cu un grup de prieteni. Cand colo, de la cativa metri departare, din mijlocul Pietei Sfatului, se auzeau ragetele si strigatele unor oameni care gesticulau vehement, de pe o scena amenajata ad-hoc, dar cu mare grija, rastindu-se parca la multimea de curiosi adunata ca la urs. Pe pietonal, lume puhoi, mergeau cu totii, valuri-valuri, catre punctul de concentrare maxima a decibelilor. Naframele portocalii ne-au dat de inteles ca nu este vorba de vreo parada gay sau anti-gay in varianta ardeleana, ci de un grup de politicieni harsaiti, veniti sa lanseze o alta campanie electorala. Ce mai conteaza ce sau pe cine lanseaza „la apa”, cand textul ramane acelasi?! Venisera, asadar, sa cuvanteze si sa se distreze „la munte”.
Grupul de ministrii si candidati, condus de premierul Boc, a facut o baie de multime pe stradutele Brasovului. Inainte sa intre in Piata Sfatului, Emil Boc, incadrat de Theodor Stolojean si Traian Ungureanu, s-a oprit la una dintre tarabe si a cumparat un loz in plic. “Sa fie castigator, asta daca tot nu am pus la Loto. Nu am avut timp sa pun, nu de alta”, a comentat premierul in timp ce strangea mainile oamenilor veniti sa il salute. Deprimanta imagine: intr-o tara in care omul de rand este jupuit de taxele si impozitele ce trebuie sa tina plina vistieria conducatorilor, premierul sustine jocurile de noroc, acestea fiind parca ultima scapare a romanului datornic.
Grotescul acestui spectacol a continuat pe acelasi ton al promisiunilor desarte care trec chiar si pe langa urechea electoratului tinta.
In acelasi timp premierul Boc inainta cu grupul de lideri PD-L compus din ministrii Blaga, Pogea, Iacob-Riti , Udrea, Gabriel Stan, si eurocandidatii Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda. La Brasov au fost mobilizati si primarii liberali din Alba, Targu Mures si Harghiata-Covasna care venit cu tot cu cateva autocare si microbuze de sustinatori.
O sa citam si noi aici cateva dintre replicile ridicole, copilaresti, tembele, nefondate, si chiar „monstruoase” prin care pedelistii au incercat, in acest week-end, sa-si salveze pielea printr-o campanie ce a ajuns sa scarbeasca pe toata lumea.
“Domnu’ ministru, mai multi bani la Brasov!”, i-a strigat un barbat minstrului care se indrepta spre scena. “Sigur, sigur o sa dam. O sa vedeti ca trecem cu bine peste criza”, a replicat ministrul.
EMIL BOC: “Am dat 20% din bani de la buget pentru investitii. Brasovul are 100 de milioane de euro alocati in urmatoarea perioada pentru investitii, fie ca e vorba de centura ocolitoare, sau de crearea aeroportului de turism. Ne angajam sa platim toate salariile si pensiile in conditiile in care tari din jur nu o duc atat de bine si sunt nevoite sa mareasca taxele asa cum e in Ungaria, unde au marit TVA-ul la 25%. Noi mentinem situatia sub control. Am lansat cel mai ambitios program de a le da romanilor posibilitatea de a-si cumpara o locuinta. Din luna iulie romanii isi vor putea cumpara prima casa. Din 1 iulie, cu 8 procente va scadea pretul caselor. Am multiplicat de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro banii pentru IMM-uri pentru a da locuri de munca.”
THEODOR STOLOJAN: “Voi aveti euro in buzunare? Cu Guvernul Boc veti avea. Acum nu putem sa avem euro pentru ca domnii liberali ne-au lasat cu cea mai mare inflatie din ultimii 20 de ani. Partidul nostru aloca bani pentru dezvoltare. Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei”.
ELENA UDREA: “Acum cateva zile Mircea Geoana se juca cu lopatica in nisip. Asa, domnul Geoana nu va ajunge la Cotroceni ci de la groapa de nisip va ajunge la groapa de gunoi a istoriei.”
NO COMMENT!!!

P.S.: Pentru necunoscatori, aceasta campanie electorala a fost realizata pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc in data de 7 iunie 2009.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.