Stanculescu si Chitac vor fi gratiati !

Stanculescu si Chitac vor fi gratiati !

0 144

Cei doi generali in rezerva, Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu, „se consoleaza cu gandul si cu speranta ca poate intr-un final li se va gratia sau amnistia pedeapsa”, explica avocatul primului, dupa ce l-a vizitat luni la penitenciar.
Avocatul generalului in rezerva Mihai Chitac – incarcerat in celula cu cel alaturi de care a fost si judecat, Victor Athanasie Stanculescu, in urma deciziei definitive de condamnare a instantei supreme – a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca cei doi generali sunt oameni cu un caracter puternic, ca de militari, si ca rezista datorita pregatirii militare pe care o au.
Avocatul Dan Ioan din cadrul Baroului Bucuresti (fost magistrat militar-n.r.), a spus ca ziua de nastere a clientului sau se apropie, respectiv 4 noiembrie. Cu toate acestea aparatorul a spus ca cei doi „se consoleaza cu gandul si cu speranta ca poate intr-un final li se va gratia sau amnistia pedeapsa”.
Potrivit avocatului Dan Ioan, in numele lui Mihai Chitac va depune, marti, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti o solicitare asemanatoare cu cea formulata de Stanculescu, de suspendare a executarii pedepsei. Pe parcursul dezbaterii acestei solicitari se va cere „o expertiza medicala amanuntita a starii de sanatate” a lui Chitac „pe baza careia judecatorul va trebui sa decida daca se impune suspendare executarii sentintei de 15 ani de detentie”.
Aparatorul lui Chitac l-a vizitat, luni, pe clientul sau la Penitenciarul Jilava, unde a discutat cu acesta mai multe ore cu privire la posibilitatea introducerii unei actiuni prin care sa se solicite suspendarea executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare.
Intre timp, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a inregistrat o cerere a generalului Victor Athanasie Stanculescu de intrerupere a executarii pedepsei, care va fi judecata in 21 octombrie.
Examenele medicale de la Jilava au confirmat ca Stanculescu si Chitac sufera de boli cronice
Examenele medicale efectuate celor doi fosti generali Stanculescu si Chitac, condamnati in „Dosarul Timisoara” si incarcerati saptamana trecuta in Spitalul Penitenciar Jilava, au scos in evidenta faptul ca cei doi sufera de boli cronice.
„Tot ce putem spune despre starea de sanatate a celor doi detinuti fara a incalca secretul, confidentialitatea relatiei doctor-pacient, este ca ambii sufera de boli cronice”, a declarat, luni seara, agentiei MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al penitenciarului, Monica Pana.
Oficialul a afirmat ca nu poate da mai multe detalii despre bolile si afectiunile descoperite in cazul celor doi, invocand confidentialitatea acestor informatii.
„Ele nu pot fi date publicitatii decat cu acordul explicit al celor doi”, a conchis Pana.
Victor Athanasie Stanculescu a fost ridicat, in seara zilei de 15 octombrie, dupa o conferinta de presa sustinuta in Capitala, de politistii de la Serviciul Urmariri de la Politia Capitalei.
In aceeasi seara, Mihai Chitac a fost ridicat de politisti, de la domiciliul sau din Bucuresti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.