STAFIA guvernarii BASESCU, BANTUIE ROMANIA !!

STAFIA guvernarii BASESCU, BANTUIE ROMANIA !!

0 581
Sa ne explicam; intelegerea/coabitarea intre Basescu-Ponta s-a dovedit si ramane o cardasie politica penbila : Codruta Kovesi, promovata functionar superior la Bruxelles a fost chemată  repede în ţară şi, spre satisfactia Basescului, unsă şefa DNA la Bucuresti, iar la contrapartida, „ferocele”… tigru justitiar Tiberiu Niţu a fost numit procuror general. În zadar l-a „certat” Crin Antonescu pentru această targuiala, copresedintele USL Victor Ponta zîmbea superior şi mîndru  peste capul liberalilor. Vezi Doamne, el participă la evenimente cruciale privind conducerea ţării! Ne amintim că acel „moment” a fost prima breşă în cadrul USL, mulţi analişti reproşîndu-i lui Crin Antonescu că nu a rupt atunci şi pe acest motiv alianţa dintre PSD şi PNL! Nu ştiu ce a crezut Victor Ponta atunci: că Laura Codruţa Kovesi îi va declara „atasament”, că va deveni partizanul  său, că-i va cădea la picioare?  N-o facu-se nici pentru Basescu…

Ce-i spunea atunci, de fapt, Crin Antonescu?
În primul rînd că e imoral s-o numeşti pe Kovesi ca şefă a DNA, după ce ani de zile ai acuzat-o…justificat că e omul lui Băsescu şi că execută ordinele acestuia. Antonescu îi cerea să dea către electorat semnale de schimbare a felului în care este condusă ţara şi, implicit, a felului în care sînt numite persoanele în funcţiile de conducere importante! Mînat de la spate încă de pe atunci de pesediştii hamesiti să candideze la prezidenţiale, Ponta a preferat să-i asculte pe aceştia şi să intre în conflict cu Crin Antonescu.., 

A vrut-o pe Kovesi la conducerea DNA? Iată că acum o are.O individa care a respins „cu modestie”un zvon ca ar fi un posibil PREMIER !! Pai de ce ar fi fost Maior mai breaz ca EA? A vrut Ponta să se convingă care este metoda ei de lucru? Iată că acum se convinge pe pielea lui. Toată lumea vede cu ochiul liber că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta vine exact în ziua în care s-a depus moţiunea de cenzură a PNL, un demers sortit iniţial eşecului şi care acum, cu ajutorul DNA, începe să aibă o noimă. k2

Cazul Rarinca ajunsese atît de departe, încît scaunele Liviei Stanciu şi Codruţa Kovesi abia se mai ţineau în pioneze. Pe acest fond, era previzibil ca DNA să caute ceva spectaculos, astfel încît să domolească rostogolirea acestui uriaş bulgăre, or, cererea demisiei lui Ponta ca urmare a începerii urmăririi penale este o mană cerească, un subiect care va acoperi în întregime Cazul Rarinca în următoarele zile, poate chiar săptămîni, după care se va stinge de la sine. Cineva ar putea să spună: dacă Ponta are, într-adevăr, vreo vinovăţie, vine întrebarea: de ce aceiaşi procurori nu l-au anchetat încă de acum 7 ani pentru a împiedica numirea lui în mai multe funcţii ministeriale sau chiar aceea de prim-ministru?

Si iata cum felul acesta de lucru al DNA,cu nişte „suspiciuni rezonabile”, pot să arunce ţara într-o criză politică uriaşă, indiferent dacă Ponta îşi dă sau nu demisia! Dacă Ponta ar demisiona, PNL n-ar putea în veci să treacă vreun guvern prin Parlament, or, pentru a încerca, totuşi, acest dmers, liberalii ar trebui să înceapă un val uriaş de racolări, în care vor fi folosite serviciile, se vor scoate din sertare toate dosarele, astfel încît numărul „trădătorilor” să fie suficient pentru a avea o majoritate pentru o  „soluţie imorală”, ca să cităm din clasici.

Dacă Ponta nu va demisiona, toată reţeaua de agenţi din străinătate a PDL, cea care a scos capul în timpul Referendumului din 2012, va deveni foarte activă şi vom vedea în zilele următoare ştiri de genul: „Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că…”, „Le Monde zice că…”, „În New York Times se scrie că…”, în aşa fel încît să se creeze impresia că întreaga lume îl vrea pe Ponta la închisoare!

Nu ştia însă Victor Ponta că această reţea de agenţi, bine plătită în cei zece ani de către regimul Băsescu, a rămas în adormire? Atunci de ce a tolerat ca ea să fie întreţinută în continuare din banii statului?

Nu numai că nu ne bucuram de situaţia creată prin acest nou scandal prezidential şi sub conducerea noului preşedinte, DNA-ul utilizează aceleaşi mijloace de a influenţa viaţa politică (ceea ce este total în afara democraţiei). Însă ce-şi face omul cu mîna lui…  De aceea,   îmi vine să-i spun lui Victor Ponta: „Aşa vă trebuie! V-aţi dat singur pe mîna  lui Băsescu si a oamenilor sai”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.