„Stafeta Veteranilor” a parcurs drumul jertfelor din razboi

„Stafeta Veteranilor” a parcurs drumul jertfelor din razboi

0 759

Sacrificiul de sange al eroilor cazuti pentru Romania a fost omagiat de un grup de voluntari militari care alearga pe traseele unde au avut loc batalii, in al doilea razboi mondial. „Stafeta Veteranilor” a ajuns si la Brasov.

Sacrificiul de sange al eroilor cazuti pentru Romania a fost omagiat de un grup de voluntari militari care alearga pe traseele unde au avut loc batalii, in al doilea razboi mondial. „Stafeta Veteranilor” a ajuns si la Brasov. Drapelul adus de militari voluntari in alergare de la Predeal a fost arborat in Piata Tricolorului. 2015 a fost declarat Anul Veteranilor iar ultima stafeta va fi predata pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Romane, la Satu Mare.
Pentru ca anul acesta a fost declarat Anul Veteranilor, Grupul Voluntar Invictus Romania a decis sa-i onoreze pe veteranii romani care au luptat in al Doilea Razboi Mondial si pe fronturile din Irak si Afganistan prin organizarea actiunii „Stafeta Veteranilor”. Actiunea a inceput pe 4 septembrie, la Bucuresti si se va incheia pe 25 octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostasului Roman” din Satu Mare. Stafeta este de fapt Drapelul Tricolor si este purtata de membrii grupului Invictus Romania, peste o mie de kilometri, pe patru din principalele trasee de eliberare parcurse, in anul 1944, de Armata Romaniei, pentru eliberarea teritoriului national. Brasovul a fost parcurs pe itinerariul Bucuresti-Ploiesti-Predeal -Brasov- Sf. Gheorghe iar invictusii au predat stafeta veteranilor de razboi si autoritatilor.
Cei 150 de militari membri ai grupului sunt sustinuti de Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne, in colaborare cu Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” si Asociatia de Caritate din Armata Romaniei „Camarazii”. Steagul a fost arborat in Piata Tricolorului din fata Primariei Brasov, dupa mai multe cuvantari sustinute de autoritatile locale si militare.stafeta veterani1Printul Henry si Printul William organizeaza anual Jocurile Invictus pentru militarii raniti in teatrele de operatii din Afganistan si Irak. Astfel, in spatele actiunilor realizate de Grupul Invictus Romania se afla si un scop caritabil. Potrivit lui Ciprian Panga, ofiter de legatura Brigada 2 Vanatori de Munte, membru al Grupului Invictus, spune ca Grupul incearca in acest fel sa stranga bani pentru a trimite un militar ranit in Irak sau Afganistan, la Jocurile Invictus, din 2016. Weekend-ul acesta s-a desfasurat la Mamaia un Triatlon pe echipe stafeta si militarii Invictus au participat cu trei colegi.
Cei trei militari raniti in teatrul de operatii din Afganistan au demonstrat sambata la Triathlon Challenge Mamaia ce inseamna sa fii Invictus. Unul din ei nu are deloc picioare dar a inotat, al doilea militar nu are un picior dar a pedalat, iar al treilea a alergat chiar daca are probleme la picioare. Cei trei au starnit admiratia tuturor participantilor. Cei care doresc sa contribuie financiar pentru a trmite un militar la Jocurile Invictus, pot accesa site-ul www.invictusromania.ro .

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.