Spune NU alcoolului in timpul sarcinii!

Spune NU alcoolului in timpul sarcinii!

0 488

Protejeaza viata din tine! Este sloganul sub care Directia de Sanatate Publica Brasov deruleaza campania de informare asupra efectelor pe care le are consumul de alcool. Gravidele trebuie sa stie ca atunci cand ele consuma alcool si copilasul din pantecele lor consuma alcool

Protejeaza viata din tine! Este sloganul sub care Directia de Sanatate Publica Brasov deruleaza campania de informare asupra efectelor pe care le are consumul de alcool. Gravidele trebuie sa stie ca atunci cand ele consuma alcool si copilasul din pantecele lor consuma alcool.

Potrivit dr. Georgeta Negoita, Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sanatatii, DSP, inca nu s-a putut determina cantitatea de alcool consumata in timpul sarcinii care ar putea duce la acest sindrom alcoolic fetal. Cu alte cuvinte un „nevinovat” pahar de bere consumat in timpul sarcinii s-ar putea sa nu fie urmat de nimic dar s-ar putea sa fie urmat si de aparitia acestui sindrom alcoolic la copil.

Alcoolul poate provoca pierderea sarcinii, nasterea unui copil mort sau cu probleme, care il vor urmari pe cel mic pentru tot restul vietii. Problemele de sanatate pot afecta toate categoriile socio economice si se intalnesc la toate rasele si etniile.alcool sarcina1

Campania „Luna nationala a informarii despre efectele consumului de alcool” este finatata de Ministerul Sanatatii.

Pe parcursul lunii iulie la nivelul judetului Brasov Directia de Sanatate Publica va organiza mai multe activitati cu caracter informativ. 2000 de pliante cu informatii utile in acest sens au fost deja tiparite si vor fi distribuite gravidelor si femeilor care intentioneaza sa aiba copii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.