Sporurile din primariile brasovene sfideaza criza

Sporurile din primariile brasovene sfideaza criza

0 188

Judetul Brasov are probleme mari in primariile sale. Este vorba despre primariile din Feldioara, Lisa si Fagaras, primarii unde Corpul de Control al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) a descoperit o serie de ilegalitati, de la sporuri acordate ilegal functionarilor publici si pana la modificarea ilegala a organigramei primariei.
Presedintele ANFP, brasoveanul Szakal Andras, a anuntat ca toate aceste ilegalitati vor fi sanctionate drastic. Cum? Respectivele primarii vor fi amendate sau se va merge chiar si pana la sesizarea Parchetului in legatura cu unele dintre acestea. Cele ami importante nereguli descoperite, printer care sporuri ilegale, care dubleaza salariile functionarilor publici din primarii, concursuri pentru posturi in administratia publica organizate fara respectarea legii si documente cu corecturi si stersaturi, vor face viata grea edililor si fnctionarilor care le-au dat girul.
“Daca la institutiile deconcentrate lucrurile stau bine din punct de vedere al legalitatii, cu mici exceptii nesemnificative, care vor fi remediate in urmatoarea perioada, la cele trei primarii pe care le-am verificat am constatat situatii deosebit de grave. Este strigator la cer ce se intampla in aceste primarii”, a afirmat Szakal. Presedintele ANFP a dat ca exemplu situatia din comuna Lisa, unde angajatii primeau spor de toxicitate sau de mobilitate fara ca vreunul dintre ei sa vina in contact cu substante toxice ori sa fie obligat la deplasari lungi in interesul serviciului si la distante mari de localitatea de domiciliu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.