Sporul natural este negativ si in Brasov

Sporul natural este negativ si in Brasov

0 113

In luna martie au avut loc mai multe decese decat nasteri in toate judetele din tara, inclusiv in Brasov, unde pana acum sporul natural era unul pozitiv.
Anul trecut populatia tarii a scazut cu aproape 48.000 de persoane, in timp ce in judetul Brasov a crescut cu 630.
Statisticienii au vesti sumbre pentru aproape toti romanii, cu exceptia sibienilor. Adica luna martie a venit cu mai multe decese decat nasteri in toate judetele din tara, in afara de Sibiu. Motivele: stres, saracie si populatie imbatranita, spun specialistii.
In topul zonelor unde s-au inregistrat cei mai multi morti intr-o luna se afla municipiul Bucuresti cu 1.900 de persoane decedate, urmeaza judetul Prahova cu 960 si Dolj cu 950.
In judetul Brasov numarul de nasteri este de 465 in timp ce numarul deceselor depaseste 500. „Motivele sunt foarte multe, mai ales ca stiti cum o ducem astazi in Romania, care este nivelul nostru de trai, ca de la o zi la alte preturile cresc, iar veniturile noastre scad. Plus populatia Romaniei si, bineinteles, si a Brasovului este imbatranita, sunt multi batrani cu probleme, necazuri, medicamentele sunt scumpe”, a declarat Ion Popescu, director DJS Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.