La Bazinul Olimpic Braşov s-a consumat astăzi ultima partidă a semifinalei Sportul Studenţesc Corona – Steaua, din cadrul Campionatului Naţional de polo. După ce sâmbătă, Steaua s-a impus la limită (8-7), preluând conducerea la general (2-1), astăzi echipa pregătită de Ionuţ Angelescu a făcut pasul decisiv spre calificarea în finală. A fost 13-7 (4-1, 3-3, 3-3, 3-0) pentru Steaua, după un joc pe care l-a controlat aproape în totalitate. Doar în repriza a doua, Sportul Studenţesc Corona a emis pretenţii, după ce a revenit spectaculos, de la 1-5! A fost însă un simplu foc de paie, pentru că Steaua a refăcut rapid avantajul şi l-a mărit chiar, spre finalul partidei, când zarurile fuseseră aruncate. Cu scorul general de 3-1, Steaua s-a calificat în finala campiontului naţional, iar Sportul Studenţesc Corona va evolua în finala mică, pentru medaliile de bronz, la fel ca în ediţia precedentă.

La final, antrenorul echipei adoptată de Braşov, Aurelian Georgescu a declarat : ,, Consider că scorul final este fals, pentru că diferenţa dintre cele două echipe nu a fost atât de mare, în meciul de astăzi. Trebuie să uităm repede aceste două eşecuri şi să ne gândim la finala mică, pe care dorim să o câştigăm, pentru a ocupa locul trei în campionat şi să ne îndeplinim astfel obiectivul. Vom juca finala mică, împotriva lui Dinamo, echipă care ne-a învins greu în campionatul trecut, tot în meciul pentru locurile 3-4”.

Finala mică se va disputa la începutul lunii mai, după sistemul ,,cel mai bun din cinci meciuri”.

Finala mare a Campionatului Naţional de polo se va disputa, la fel ca în sezonul trecut, între CSM Digi Oradea şi Steaua

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.