Sportivi de top din elita masculină la sărituri cu schiurile își dau...

Sportivi de top din elita masculină la sărituri cu schiurile își dau întâlnire la Râșnov, la o etapă de Grand Prix de vară

0 185

Baza olimpică de sărituri cu schiurile, de pe Valea Cărbunării – Râșnov, va găzdui în perioada 21-23 septembrie, o întrecere de top mondial la masculin, după ce aceeași locație i-a obișnuit pe iubitorii acestui sport cu întreceri din Cupa Mondială, la feminin. Dacă fetele au concurat iarna, pe zăpadă, este acum rândul, pentru prima dată în România, ca spectatorii să asiste la întrecerile băieților, care vor concura cu prilejul unui Grand Prix de vară! Întrecerile vor fi precedate între 14-16 septembrie, tot la Râșnov de Carpat Cup și două competiții FIS Cup.

La Grand Prix-ul de la Râșnov, care se va disputa pe trambulina cu punctul de construcție K 90, și-au anunțat prezența sportivi de talie mondială, din lumea săritorilor cu schiurile. Este vorba despre campionul olimpic en-titre, poloneazul Kamil Stoch, dar și de Dawid Kubacki, Maciej Kot, Stefan Hula, Piotr Zyla (toți Polonia), Manuel Fettner, Stefan Kofler (Austria), Roman Koudelka, Lukas Hlava (Cehia), Ryoyu, Junshiro Kobayashi, Taku Takeuchi (Japonia), Evgeniy Klimov, Denis Kornilov, Dmitriy Vasiliev (Rusia), Domen Prevc și Anze Lanisek (Slovenia), cu toții sportivi de calibru mondial. În clasamentul general al Grand Prix-ului de vară FIS, pe prima poziție este rusul Evgeniy Klimov, cu 365 p, urmat de polonezii Kamil Stoch, 300 p, și Piotr Zyla, 230 p.

Am cerut această întrecere și am primit-o cu greu. Vor fi la Râșnov cei mai buni sportivi din lume, sper că oamenii vor veni, pentru că vor avea ce vedea. Sper că, la fel ca în cazul Cupei Mondiale la fete, și acest Grand Prix să devină o tradiție la Râșnov. Dacă ne uităm pe lista competitorilor, putem garanta că vom avea concursuri de cel mai înalt nivel”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.