Sporting Ghimbav a impresionat la un turneu amical de handbal masculin, cu...

Sporting Ghimbav a impresionat la un turneu amical de handbal masculin, cu participante din Liga Zimbrilor

0 62

Un singur an de prezență în divizia A i-a fost de ajuns antrenorului Florin Paraschiv pentru a duce mai departe la seniorat, cu succes, un proiect frumos care are baze solide, de ani de zile, la Sporting Ghimbav.

La finalul săptămânii trecute, la fix un an de când a preluat echipa de seniori a clubului, Florin Paraschiv a reușit să facă o figură foarte frumoasă la un turneu amical care a avut loc la Vaslui, acolo unde, desi au pierdut cele două meciuri jucate în compania celor de la HC Buzău (34-21) și CSM Odorhei (25-22), a avut prestații care au fost lăudate de cei prezenți.

Chiar dacă a început cu emoții turneul, la care au participat doar echipe din primul eșalon, Sporting Ghimbav s-a ridicat repede la nivelul competiției, iar pe alocuri a reușit chiar să joace de la egal la egal cu echipe respectate ale campionatului. ,,Faptul că noi am reușit să ne ridicăm o bună parte din timpul jucat, la nivelul unor formații puternice din liga zimbrilor, ne arată că facem bine ce facem și că suntem pe drumul cel bun cu proiectul nostru de construcție a unei echipe puternice de divizie. Sunt mândru de jocul băieților, mai ales că la momentul meciului cu HC Buzău, aveam două săptămâni de pregătire fizică la activ, și doar cinci antrenamente cu mingea. De asemenea, un alt aspect de care sunt tare mândru, este acela că avem în lot doar doi jucători de 27 de ani, în rest doar tineri, în mare parte crescuți, aici, la Sporting Ghimbav. Principalul obiectiv pentru perioada următoare, este de a crește valoarea individuală a fiecărui jucător în parte, antrenorul Florin Paraschiv fiind de părere că dezvoltarea lor din toate punctele de vedere, este extrem de importantă pentru ca un grup să funcționeze, într-adevăr, ca o echipă. “Eu am avut multe contacte cu handbalul din Franța, unde mi-am făcut și master coach-ul, și acolo am văzut cât de important este să ai material bun individual, cu care să lucrezi într-o echipă. Dacă fiecare jucător este bine pus la punct, atât fizic, cât și mental, îi faci mult mai ușor să funcționeze ca  echipă. O construcție solidă are nevoie de baze solide pe care le putem pune doar împreună, fiind atenți la fiecare jucător, pentru că toți sunt importanți, și cel care are acum 17 ani, și trebuie crescut corect, dar și cel care are 27 și mai are de are de pus la punct una, alta, la el”, a declarat antrenorul Florin Paraschiv.

Reamintim că echipa de seniori Sporting Ghimbav are doar un an de prezență în divizia A, în sezonul trecut, unde a terminat pe locul patru în play-off-ul de tineret, cu Florin Paraschiv pe banca tehnică. În timpul rămas până la startul campionatului, Sporting Ghimbav va mai juca cel puțin șase meciuri amicale iar între ele se va pune accentul pe pregătirea tehnico tactică, având însă în program și reprize de pregătire fizică sub supravegherea lui Mircea Olteanu, kinetoterapeutul echipei. Startul în noul sezon competițional se va da la jumătatea lunii septembrie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.