Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a fost aproape umplut de Covid...

Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a fost aproape umplut de Covid 19!


Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, Mariana Cocuz, a declarat marţi că, în acest moment, spitalul funcţionează la întreaga capacitate, cu totalul numărului de paturi destinat pacienţilor cu COVID-19.

Nu sunt încă cazuri grave
În acest moment avem internaţi doar pacienţi din această categorie (cazuri confirmate Covid – 19, n.r.). Numărul paturilor este ocupat în cea mai mare parte cu pacienţi. Evoluţia acestora este de la cazuri asimptomatice, până la cazuri medii. Ei sunt foarte bine monitorizaţi de către echipa noastră. Până în acest moment nu au existat cazuri grave care necesită transferul în alte servicii medicale superioare. Dacă ne vom confrunta cu această situaţie, vom face apel la colegii din centrele universitare mari, dedicate de la început internării pacienţilor cu Covid-19 şi mai ales cazurilor grave. În prima parte vom solicita ajutorul colegilor de la «Matei Balş» sau «Victor Babeş», ambele din Bucureşti. În prezent nu ne confruntăm cu această situaţie”, a explicat, marţi, reprezentanta spitalului.

De menţionat că, potrivit datelor disponibile pe site-ul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, această unitate are o capacitate totală de 107 paturi.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.