Spitalul Tractorul – o noua destinatie

Spitalul Tractorul – o noua destinatie

0 173

Spitalul Tractorul, care in ultimii ani a suferit tot felul de modificari in destinatie, macar partial, este cuprins iarasi de freamat.
Dupa ce, ultima data, spitalul a fost destinat bolilor cardio-vasculare, cu tot felul de motivari la capataiul desemnarii – tocmai se schimbasera cei din fruntea tarii – iata ca ne aflam, conform nu se mai stie carui „algoritm”, dar se banuieste ca ar fi cel al cel al imobiliarelor (vezi soarta uzinei care i-a dat numele), intr-o noua redistribuire.
Astfel, din cele 110 paturi, 65 se vor intoarce la Spitalul Judetean, iar restul de 45 vor urma Calea Bucurestiului pana la spitalul „Astra”.
Directorul medical al Spitalului Judetean Brasov, dr. Neculoiu, care a anuntat ieri evenimentul, a mai declarat: „Am fost inspectati de o comisie de la Ministerul Sanatatii, care ne-a permis sa luam o decizie in aceasta problema. A fost o greseala separarea Sectiei de Cardiologie de restul spitalului (judetean, n.a.), iar acum vrem sa o indreptam.”
Spitalul Tractorul va fi specializat pe viitor pe probleme de balneologie, recuperare si reumatologie.
Dupa care va fi daramat si se vor construi blocuri si mall-uri.
Eu nu inteleg de ce Brasovul seamana, in aceasta privinta ca si in alte cateva, cu un sat fara caini. Cine-i impiedica pe edili sa faca un recensamant clar al cladirilor cu destinatie spital si apoi, in raport de ce s-a gasit, sa se defineasca pe ramuri de boli, iar ce mai este necesar sa se construiasca. Pentru biserici se tot gasesc bani, terenuri si se fac chete publice. De ce nu se intreprinde asa ceva si pentru spitale? Doar este binecunoscut faptul ca trebuie sa treci pe la spital inainte de a ajunge la popa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.