Spitalul Regional este responsabilitatea Ministerului Sănătății, se spală pe mâini primarul Coliban

Spitalul Regional este responsabilitatea Ministerului Sănătății, se spală pe mâini primarul Coliban

2 69

Consultantul ales pentru a realiza Studiul de Prefezabilitate al Spitalului Clinic Regional Brașov a venit cu cifrele finale pentru construcția propriu-zisă a spitalului dar și costul pentru aparatura medicală. Dacă prima cifră este enorm de mare pentru un spital sub 1000 de locuri, (deși Coliban afirma că va găzdui 1200 de locuri), adică 50 de milioane de euro, cea de-a doua este cutremurătoare: 440 de milioane de euro pentru aparatura și instalațiile medicale.
Spitalul ar urma să deservească circa 370 mii de persoane pe an și ar asigura asistența medicală pentru județele învecinate, pentru aproximativ un milion de persoane.
Motiv pentru care, primarul Coliban, neavând nicio influență în relațiile cu guvernul, a anunțat că responsabilitatea pentru finanțarea spitalului revine în principal Ministerului Sănătății, Primăriei Brașov revenindu-i un rol doar secundar, adică de aprobare a unor avize și a autorizației de construire, adică de emitere a unor hârtii.
Așa prevede și protocolul cu ministerul de resort și cu Consiliul Județean, iar spitalul ar urma să fie definitivat și dat în funcțiune în anul 2028, iar cu amânările de rigoare la români, după 2030.

Menționăm că Spitalul Regional Brașov nu se află pe lista de finanțări prioritare în domeniul sanitar pentru guvern, potrivit programului de guvernare adoptat acum aproape doi ani de ,,brașoveanul (sic!)” Ludovic Orban, dar și de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, ci doar pe lista unui program sectorial în domeniul Sănătății, secundar și nebugetat deocamdată. Asta în timp ce Clujul, Iașul și Craiova se găsesc pe lista prioritară a guvernului Cîțu pentru construirea spitalelor regionale, chiar cu fonduri europene.

Libiu Mateescu

COMENTARII

 1. …deci e vrajeala propagandistica !!
  Dar de ce (sic!)” inainte de brasoveanul Ludovic Orban? ”
  Persoana chiar este BRASOVEAN , a locuit cu parintii pe Str Lunga, intro vila saseasca,
  taticul sau fiind chiar SEFUL SECURITATII fostului Raion Stalin , pe vremea
  cand statuia parintelui popoarelor fusese
  amplasata in fatza Cladirii regionalei PCR Brasov

  • Toți ăștia trebuiau lapidați în 1990 și nu am mai fi fost vai de noi. Militaurizații să fie puși la muncă pînă la 62-65 de ani și pensiile conform contribuției.
   Că veni vorba de spitale, spitalele militare trecute în civilie. De ce mai avem atâtea spitale militare? UNUL, ÎN HAULES-BUCALES, ESTE SUFICIENT.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.