Spitalul Judetean ramane fara personal medical

Spitalul Judetean ramane fara personal medical

0 104

Anul 2007 a deschis piata fortei de munca din Romania spre alte hotare…mai prospere! Odata cu intrarea in marea familie a Uniunii Europene, multi dintre romani au inceput sa-si caute locuri de munca in alte tari.


Primii bugetari care au pornit-o spre alte piete au fost cadrele medicale. Salariile acestora sunt infinit mai mici fata de cele ale colegilor lor de breasla din alte tari. Din aceasta cauza marea lor majoritate au decis sa aleaga locuri de munca unde motivatia financiara este infinit mai mare.


Si spitalele din Brasov resimt acest exod al asistentelor si infirmierelor. 57 dintre acestea au parasit Spitalul Judetean din Brasov, lasand o mare gaura in personalul medical al spitalului.


Desi au fost organizate mai multe examene pentru ocuparea posturilor vacante, acestea raman in continuare parasite, pentru ca salariile oferite nu atrag pe nimeni, acestea variind intre 5 si 12 milioane lei vechi in functie de vechime.


Mariana Rusu, managerul Judeteanului, a declarat: „Unele asistente pleaca din cauza conditiilor care li se ofera in spitalele din alte tari, conditii care le ajuta sa se realizeze profesional in comparatie cu cele oferite de spitalul nostru”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.