Spitalul Judetean Brasov are ca manager un economist

Spitalul Judetean Brasov are ca manager un economist

0 288

In urma examenului pentru functia de manager, mai multe spitale din tara raman cu o conducere interimara, deoarece niciunul dintre candidati, in cazul acestor unitati, nu a trecut examenul. In alte cazuri, concursul a produs schimbari majore la nivelul conducerii spitalelor.


In judetul Brasov doar in cazul a doua spitale nu s-a ocupat functia de manager. Este vorba de Spitalul din orasul Victoria, unde dosarul pentru acest post a fost respins pentru ca medicul care s-a inscris la concurs este aproape de pensionare, si de Spitalul de Neurologie din Brasov, unde singurul candidat inscris a picat la proba scrisa.


Majoritatea spitalelor din judet si-au pastrat sefii. Exceptie face Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, care, pentru prima data, are un manager care nu este medic, ci economist. Rusu Lavinia Mariana este numele noului manager de la Judetean.


Cea mai mare concurenta a fost la Spitalul de Pneumoftiziologie TBC din Brasov, unde au concurat trei persoane, un medic si doi economisti, postul de manager revenindu-i medicului.


Cea mai mare medie la concursul pentru postul de manager de spital – 9,03 – a obtinut-o directorul Spitalului Municipal din Fagaras, iar cea mai mica – 8,62- a primit-o directorul Sanatoriului de Nevroze din Predeal.


?


La nivel national, concursul pentru ocuparea functiei de manager a fost organizat pentru 429 de spitale.


In cazul spitalelor in care nu a fost ocupata functia de manager, Ministerul Sanatatii va lua masura de numire a unui manager interimar pana cand se va reorganiza concursul, asta in ipoteza ca, dupa finalizarea contestatiilor, niciun candidat nu va promova examenul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.