Spitalul Judetean a fost amendat cu 10.000 de lei

Spitalul Judetean a fost amendat cu 10.000 de lei

0 545
Anchetele in spitale continua iar sanctiunile nu se lasa asteptate. Nu doar Spitalul din Zarnesti a fost amendat, in cazul bebelusului cazut pe ciment de pe masa de nastere ci si Spitalul judetean are de platit.
Directia de Sanatate Publica a dat Spitalului Clinic de Urgenta sanctiuni de 10.000 lei pentru nerespectarea procedurilor privind schimbul de garda de la stationarul Tractorul din data de 7 martie. Amintim ca in urma schimbului de garda facut de dr. Eva Ionel cu o colega de la spitalul din Sfantu Gheorghe, o batrana de 82 de ani a decedat dupa ce a fost lasata sa plece din spital in halat si papuci. Potrivit dr. Camelia Defta, director adjunct DSP Brasov, s-au aplicat sanctiuni spitalului pe parte de nerespectarea protocoalelor care privesc comportamentul medicului de garda si preluarea pacientilor in urgenta. S-au mai aplicat sanctiuni colaterale pe nerespectarea precautiunilor universale si a colectarii deseurilor medicale.
Amenzi au fost aplicate si unor persoane: 1500 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transferul pacientilor de la un stationar la altul si alti 600 lei pentru nereguli in ceea ce priveste colectarea deseurilor medicale. Neregulile din spitale sunt in continuare vizate de anchetele procurorilor si ale comisiei de sanatate din Consiliul Judetean.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.