Spitalul din Făgăraș refuză preluarea pacienților cu coronavirus din alte spitale!

Spitalul din Făgăraș refuză preluarea pacienților cu coronavirus din alte spitale!

0 65

„NU înţelegem de ce acest virus trebuie importat de la Braşov”

Spitalul Municipal Făgăraş refuză preluarea pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Braşov, conducerea unităţii spitaliceşti susţinând că în acest fel „va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există”. Spitalul este inclus pe lista celor suport, prin ordin de ministru, decizie despre care managerul susține că a aflat cu „stupoare”.

„Nicio ambulanță nu va intra aducând pacienți din celelalte spitale infectați cu COVID”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, Mariana Câju.

Spital Municipal Făgăraș

Singura reacție a Grupului de Comunicare Strategică Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP.
Ea a afirmat, potrivit Agerpres, că includerea spitalului pe lista celor suport „contravine spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe”, adăugând că „virusul trebuie izolat, nu diseminat”.
„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie „importat” de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”, a spus Câju.

Ea a precizat că la spitalul din Făgăraş vor fi trataţi în continuare toţi pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe şi, de asemenea, cei care vin din Braşov, dar nu au virusul.

„Până atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Braşov. (…) De asemenea, le solicit angajaţilor Spitalului Făgăraş să rămână la locul de muncă”, a punctat Mariana Câju.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.