Spitalul din Codlea s-a redeschis

Spitalul din Codlea s-a redeschis

0 82

Spitalul municipal din Codlea, inchis de Ministerul Sanatatii la 1 aprilie a fost redeschis luni, el functionand in prezent cu doua sectii, interne si pediatrie, avand o capacitate de 40 de paturi. Pentru sectia interne sunt 25 de paturi din care cinci pentru reumatologie, opt pentru cronici si 12 pentru acuti, iar sectia pediatrie are 15 paturi.
Cele doua sectii vor fi deservite de 9 medici, 22 de asistente si 20 de infirmiere.
„Deja, luni am internat patru pacienti, doi la pediatrie si trei la interne. Deocamdata spitalul este neclasificat, dar asteptam clasificarea in zilele urmatoare de la Ministerul Sanatatii unde am trimis toate documentele in acest sens. Pentru anul viitor avem in vedere extinderea activitatii cu inca 10 paturi pentru ingrijiri paliative, pentru care avem nevoie de un medic, sase asistente si sase infirmiere”, a declarat pentru AGERPRES, directorul spitalului dr.Claudia Coste.
Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Brasov, Ellemer Wusinczky a precizat pentru AGERPRES ca se va semna si contractul cu spitalul.
„Suma pe care o vom da spitalului este de sub un miliard de lei pe luna pentru ca deocamdata spitalul este neclasificat. Banii ne ajung ca si pentru celelalte spitale pana la sfarsitul lunii noiembrie. Dar, ca in fiecare an va fi o rectificare bugetara si vom primi bani si pentru luna decembrie”, a spus directorul CJAS.
Alexandru Balescu directorul Directiei de Sanatate Publica Brasov a declarat pentru AGERPRES ca in acest moment spitalul este neclasificat, dar conform unui Ordin al Ministrului Sanatatii si aceste spitale au posibilitatea sa incheie contracte cu Casele de Asigurari de Sanatate, pentru sume mai mici insa decat spitalele clasificate.

Reamintim ca redeschiderea spitalului municipal din Codlea s-a facut si in urma numeroaselor proteste organizate de locuitorii municipiului, imediat dupa inchiderea spitalului, dar si a demersurilor facute la Ministerul Sanatatii.
La 1 aprilie 2011 Ministerul Sanatatii a inchis in judetul Brasov spitalele municipale Codlea si Sacele si spitalul orasenesc Victoria. Cel din urma va fi cumparat de o firma specializata din judetul Sibiu, iar spitalul din Sacele ramane in continuare inchis

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.