Spitalul de Pneumoftiziologie nu va mai fi evacuat

Spitalul de Pneumoftiziologie nu va mai fi evacuat

0 288

Conducerea consiliului judetean a negociat cu proprietarii si a reusit sa obtina un contract de inchiriere pe 2 ani pentru cele trei pavilione si o parte din terenul care nu apartin judetului Brasov. Dupa tratative indelungate, forul judetean va plati lunar o chirie de 16.000 de lei, doar o treime din cat solicitasera initial proprietarii.

Conducerea consiliului judetean a negociat cu proprietarii si a reusit sa obtina un contract de inchiriere pe 2 ani pentru cele trei pavilione si o parte din terenul care nu apartin judetului Brasov. Dupa tratative indelungate, forul judetean va plati lunar o chirie de 16.000 de lei, doar o treime din cat solicitasera initial prorpietarii.
Dupa ce instanta a decis printr-o hotarare definitiva ca terenul de 30.000 de metri patrati si trei cladiri sa fie retrocedate proprietarilor, saptamanile trecute a fost incuviintata si evacuarea respectivelor imobile. In aceste conditii conducerea consiliului judetean s-a intalnit cu proprietarii si a negociat un contract de inchiriere pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia in fiecare an, in anumite conditii.spital asistente
Evacuarea din cele trei pavilioane ale spitalului ar fi fost foarte greu de efectuat mai ales in aceasta perioada cand lucrarile ample care se desfasoara lsi la spitalul clinic judetean de urgenta fac aproape imposibila eliberarea anumitor spatii.
Dr Dan Moraru, managerul Spitalulului de Pneumoftiziologie, spune ca pe terenul retrocedat era sectia clinica 2, adulti, sectia de copii, farmacia, bucataria, deci era o problema extrem de serioasa si de grava.
Pentru a putea ramane in cele trei pavilioane retrocedate de la Stejaris consiliul judetean va trebui sa achite si contravaloarea chiriei neplatite in perioada 2010-2012, perioada in care s-a desfasurat procesul. Consilierii judeteni vor trebui sa aprobe in sedinta de vineri pentru spitalul de penumo o rectificare de aproximativ 1 milion de lei, din care 800.000 de lei reprezinta datoriile mai vechi catre proprietari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.