Spitalul de pe Eminescu este revendicat

Spitalul de pe Eminescu este revendicat

0 150

Cladirea veche a Spitalului de psihiatrie din Brasov este revendicata de familia deputatului german Ilse Falk, al carui sot, Peter H. Falk, s-a nascut si a copilarit in cladirea actualei institutii situate in centrul Brasovului si cunoscuta sub denumirea de „Spitalul de boli nervoase de pe Eminescu”.


Peter Falk a declarat ca in 2006 a trimis o notificare catre Primaria Brasov prin care a instiintat autoritatile ca vrea sa-si recupereze casa natala, construita in 1903, de bunicul sau, Albert Pohl, dar ca nu a primit raspuns. El a precizat ca este fiul lui Edith Falk, cea care, medic fiind, a infiintat o clinica privata chiar in casa construita de tatal acesteia. Peter Falk spune ca familia sa a detinut mai multe imobile in centrul orasului de sub Tampa si 5 hectare de teren forestier in Padurea Bogatii dintre Brasov si Rupea, unde a fost un domeniu de vanatoare, dar ca pana acum nu a revendicat decat casa in care s-a nascut si a crescut, alaturi de cei 3 frati ai sai.


„Ultima data m-am adresat Primariei Brasov in decembrie 2006, dar, desi am primit confirmarea de primire a scrisorii, nu mi s-a raspuns. Am incredere ca acum, dupa ce Romania a capatat statut de tara europeana, justitia se va aplica in toate cazurile din domeniul retrocedarilor. Spun asta, in ciuda faptului ca un prieten al meu, care avea de recuperat niste proprietati din Muntenia, a avut surpriza ca un primar sa ii spuna direct: ‘bunicul tau a fost boier, a avut pamant, dar eu nu-l mai am, l-am vandut si vezi-ti de treaba’. Acum ei sunt la al IV-lea proces”, a declarat Peter Falk.


El spune ca, daca va fi nevoie, impreuna cu fiul sau care este avocat, va apela la justitie pentru a-si redobandi dreptul asupra casei sale. Falk a mai precizat ca intentioneaza sa ia legatura cu asociatia „Restitutio in integrum”, infiintata de sasii stabiliti in Germania care cauta solutii juridice si cei mai buni avocati pentru a-si recupera proprietatile nationalizate in perioada comunismului.


?


Lidia Stanculescu, director in cadrul Primariei Brasov, a declarat ca solicitarea privind restituirea Spitalului de Psihiatrie a fost trimisa Ministerului Sanatatii. Reprezentantii Ministerului spun insa ca, potrivit HG 867/2002, spitalul a fost transferat din proprietatea privata a statului in domeniul public al judetului si, prin urmare, autoritatile locale trebuie sa decida in acest caz.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.