Spitalul de la Codlea a fost clasificat

Spitalul de la Codlea a fost clasificat

0 79

Ministerul Sanatatii a clasificat Spitalul Municipal Codlea, la capatul unui lung sir de demersuri in care s-au implicat autoritatile brasovene, reprezentanti ai Consiliului Judetean, ai Institutiei Prefectului si parlamentari. Codlenii care au protestat si ei in repetate randuri in fata spitalului, decesul unui localnic in urma cu trei luni la Spitalul Spitalul Clinic de Urgenta dupa ce a fost resuscitat timp de aproape o ora pe trotuar in fata spitalului codlean inchis, au generat presiunea care a facut ca ministerul sa revina asupra deciziei de inchidere. Spitalul din Codlea a primit clasificarea temporara de rang 5, care va deveni definitiva la inceputul anului viitor.
Inchise in urma reformei propuse de Cseke Attila, ministrul Sanatii la inceputul acestui an, spitalele din Codlea si Victoria aveau nevoie de clasificare pentru a beneficia de fonduri de la Casa de Asigurari. La Brasov a fost constituit un grup de lucru care a analizat toate variantele posibile: dupa demersuri si negocieri indelungate, inclusiv pe linie politica, s-a gasit solutia pentru ca spitalele sa isi continue activitatea: in 31 octombrie, actualul ministru al Sanatatii Ladislau Ritli a semnat ordinul prin care cele doua unitati au fost clasificate. Primarul Brasovului a coagulat fortele din judet in acest grup de lucru care a reusit sa redea comunitatilor cele doua spitale. O contributie foarte importanta a avut-o si vicepresedintele Consiliului Judetean, Kovacs Attila, care a exploatat comuniunea de etnie cu ministrul Sanatatii, portofoliu revenit UDMR conform protocolului de guvernare incheiat cu PD-L.
Spitalul de la Codlea va functiona cu 25 de paturi pentru bolnavii de la interne, 15 paturi la sectia de pediatrie si alte 10 paturi pentru ingrijiri paliative. Spitalul va mentine aceasta forma de activitate, pana la sfarsitul anului, perioada in care va fi monitorizat. Daca totul va decurge normal, clasificarea de rang 5, care acum este temporara, va deveni definitiva.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.