Spitalul de Copii nu mai foloseste dezinfectantii Hexi Pharma

Spitalul de Copii nu mai foloseste dezinfectantii Hexi Pharma

Dupa ce cateva din probele recoltate in spital au iesit neconforme managerul a luat decizia de a retrage din folosinta toate produsele firmei. Pentru cele pe care nu le va putea inlocui de pe piata interna, conducerea spitalului va fi nevoita sa caute produse din strainatate. Prefectul Brasovului asigura ca in niciun spital din judet nu s-au intrerupt operatiile din cauza problemelor cu dezinfectantii

Dupa ce cateva din probele recoltate in spital au iesit neconforme managerul a luat decizia de a retrage din folosinta toate produsele firmei. Pentru cele pe care nu le va putea inlocui de pe piata interna, conducerea spitalului va fi nevoita sa caute produse din strainatate. Prefectul Brasovului asigura ca in niciun spital din judet nu s-au intrerupt operatiile din cauza problemelor cu dezinfectantii.
Ministerul Sanatatii a facut publice rezultatele analizelor la produsele Hexi Pharma realizate la laboratorul ICECHIM. La toate cele 18 probe au fost gasite nereguli in ceea ce priveste concentratia de substante dezinfectante raportat la eticheta, intr-un caz diferenta fiind si de 4.200 de ori mai mica. La spitalul de copii Brasov analizele au iesit neconforme dupa ce s-au prelevat probe de pe mainile angajatilor care s-au spalat cu acest tip de dezinfectant dar si de pe pe pardoseala, si de pe o tavita de la UPU. Reprezentantii institutiei sustin ca, desi nu li s-a cerut asta, au schimbat dezinfectantii si au retras toate produsele Hexi Pharma. Acestea au fost depozitate in saci si vor fi returnate producatorului.dezinfectanti hexi1
Medicii responsabili de preventia infectiilor nosocomiale dar si cei de la DSP au repetat testele de sanitatie dupa ce s-a schimbat dezinfectantul iar rezultatele au fost conforme.
Se pare insa ca pentru anumite produse spitalele trebuie sa faca achizitii din strainatate. Cineva a permis ca Hexi Pharma sa detina monopol pe piata romaneasca la mai multe produse. Managerul spitalului de copii spune ca atunci cand a incheiat contractul cu Hexi nu avea de unde alege pentru anumite tipuri de dezinfectanti .
Dintr-un ordin al prefectului emis miercuri si in urmatoarele zile DSP si Directia de Sanatate si Asistenta Medicala din cadrul consiliului judetean vor verifica contractele incheiate in perioada 2012-2012 pentru furnizarea de dezinfectanti in spitalele publice din judet. In vizorul echipelor de control sint patru spitalele din municipiul, aflate in coordonarea Consiliului Judetean – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Aurel Ioan Sbircea“ si Spitalul de Pneumoftiziologie, la care se adauga doua spitale din judet – cel de la Zarnesti si cel din Fagaras.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.