Spitalul de Boli Infecțioase, o rușine de condiții și dotări, lăsate în...

Spitalul de Boli Infecțioase, o rușine de condiții și dotări, lăsate în urmă de secretarul de stat Andreea Moldovan

0 34

În acest moment Spitalul de Infecțioase nu are nici minimele condiții necesare pentru autorizarea ISU sau pentru cea sanitară, cum nu le are nici pentru cele pentru prevenirea incendiilor. Teoretic la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se poate repeta oricând tragedia de la Balș. Secția de Terapie Intensivă are doar cinci paturi, spitalul nu are lift pentru transportarea pacienților la etaj, salonul de copii e la același etaj cu cele ale adulților, care beneficiază doar un wc și un duș.
Cele 75 de paturi sunt supraaglomerate fiecare pat având alocat un spațiu de doar trei metri pătrați, iar spitalul nu are autorizație de incendiu și funcționează doar în baza unei autorizații temporare emisă de DSP Brașov.

Un spital abandonat în anii precedenți de Consiliul Județean pe mâna infractorilor
Dezastrul de la acest spital aflat în linia I-a în lupta cu COVID-ul a fost ignorat ani de zile de consilierii județeni și de conducerea infracțională a fostei Comisii de Sănătate a Consiliului Județean, care a implicat spitalul în cele mai îngrozitoare afaceri de corupție, ce s-au lăsat cu arestări și inculpări la DNA Brașov.
Acum noua conducere profesionistă a comisiei de resort a Consiliului Județean, repezentată de doctorul Marius Neculoiu, a reluat modernizarea și autorizarea Spitalului de Boli Infecțioase de la zero. Doctorul Neculoiu va propune în ședința de plen din această săptămână redistribuirea fondurilor alocate pentru un aparat RMN către modernizarea condițiilor de cazare și către îndeplinirea condițiilor antiincendiu și a celor ISU, de aparatul medical nemaifiind nevoie întrucât Spitalul de Pneumoftiziologie, care a preluat administrativ Spitalul de Infecțioase, deține unul.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.