Spitalele trebuie evaluate pana in iulie

Spitalele trebuie evaluate pana in iulie

0 118

?


Pina in luna iulie a acestui an, toate spitalele din tara trebuie supuse actiunii de evaluare. Evaluarea spitatelor se face conform Legii nr. 95/2006 si a ordinului comun nr. 1211/2006 al ministrului Sanatatii si presedintelui Casei Nationale de Asigurari.


In judetul Brasov, singurele spitale care au primit decizie provizorie de evaluare notificata, ceea ce inseamna ca pot intra in contract, timp de 6 luni, cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sunt: Spitalul de Boli Cronice Victoria (pentru laborator), Spitalul Municipal Fagaras (laborator), Spitalul Municipal Sacele (radiologie si laborator), Spitalul Clinic de Copii Brasov (radiologie), Spitalul Orasenesc Rupea (radiologie). Daca la evaluarea finala inca mai exista deficiente, spitalelor li se va da un termen de remediere a acestora.


?


Operatiunea de evaluare a spitalelor a inceput in decembrie 2006, cu o evaluare provizorie valabila pina la evaluarea finala. Spitalul trebuie sa depuna, prin reprezentantul legal, la Comisia de Evaluare a spitalelor, o cerere de evaluare insotita de actul de infiintare sau organizare, ordinul DSP de aprobare/avizare a structurii spitalului, contul deschis la Trezoreria Statului sau la banca, codul fiscal, autorizatia sanitara de functionare, dovada de raspundere civila in domeniul medical pentru furnizor. Pentru demararea procesului de evaluare, mai trebuie depuse si acte cu privire la personalul angajat, documente si date de emitere/avizare, aparatura medicala pe care o au in dotare si o declaratie pe propria raspundere ca spitalul va anunta Casa de Asigurari despre toate modificarile intervenite in perioada de valabilitate a evaluarii. Vizita de evaluare va fi efectuata pina in iulie.


Deocamdata, toate spitalele si toti furnizorii au decizie de evaluare provizorie, ceea ce le da posibilitatea de a intra in contact cu Casa de asigurari.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.