Spitalele brasovene au datorii imense la utilitati

Spitalele brasovene au datorii imense la utilitati

0 92
Spitalele brasovene au facturi de peste 8 milioane de lei nedecontate de Casa judeteana de asigurari de sanatate. Nici o factura la utilitati nu a fost decontata in ultimele 3 luni si, fara o decizie politica rapida, problema risca sa paralizeze spitalele, spune conducerea Consiliului Judetean. Mai mult, Spitalul Clinic de Urgenta, care trateaza anual cel putin de 100 de pacienti cu probleme cardiace, nu a primit niciun leu prin programul national de cardiologie.
Fara o refinantare rapida din partea Casei judetene de asigurari de sanatate, toate  spitalele din Brasov risca sa ajunga intr-o situatie critica.
Cea mai grava situatie se inregistreaza la Spitalul Judetean, Spitalul de Copii si Maternitate unde datoriile la utilitati au depasit 8 milioane de lei. Asta pentru ca in ultimele luni CJAS Brasov nu a decontat decat plata salariilor angajarilor si o parte din banii de medicamente.
Practic, in ultimele 3 luni nu s-a decontat nici o factura la utilitati si fara o decizie politica rapida, problema risca sa paralizeze activitatea spitalelor, considera Mihai Pascu, vicepresedinte al Consiliului Jutedean Brasov.
Mai mult, desi anual se trateaza peste 100 de bolnavi in sectia de Cardiologie, Spitalul Judetean nu a primit nici un leu din banii alocati prin programul de cardiologie. Presedinte Consiliul Judetean Aristotel Cancescu acuza conducerea casei judetene de asigurari de sananate ca a distribuit incorect aceste fonduri.
Situatia din spitalele brasovene nu e singulara. Blocaje de acest fel exista in majoritatea unitatilor spitalicesti din tara pe care criza din sistemul sanitar si lipsa de solutii la problema datoriilor le pun in situatii foarte dificile.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.