Spitalele ar putea trece la administratiile locale

Spitalele ar putea trece la administratiile locale

0 54

Ideea de a trece spitalele in administratiile locale are doi sustinatori de lux. Acestia sunt Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si primarul general al Capitalei, doctorul Sorin Oprescu. Cei doi au stabilit sa constituie un grup mixt de lucru care sa elaboreze strategia privind trecerea spitalelor la administratiile locale si constructia de locuinte pentru rezidentii si medicii tineri.
„Sper ca a fost o intalnire fructuoasa. Am discutat trei probleme. Am decis constituirea unui grup de lucru comun – Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei -, pentru trecerea spitalelor in administrarea comunistilor locale, de la reparatii, consolidari, psns la management, di acest exemplu va fi extins si in alte zone, adica sa cointereseze comunitatile locale in activitatea spitalelor. Al doilea aspect a vizat ideea de a continua un program al Ministerului Sanatatii de constuctie de locuinte pentru rezidenti si medici tineri si asigurarea unor terenuri necesare pentru constructia de spitale in sectorul 3, unde exista 375.000 de oameni care muncesc si locuiesc, dar si pentru sectoarele 4 si 6, cat si reconstituirea pe baze noi a cabinetelor scolare”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dup? intalnirea cu ministrul Sanatatii.
Conform spuselor Ministrului Sanatatii, grupul de lucru are termen in 31 august pentru a prezenta raportul privind strategia propusa. „Grupul de lucru va prezenta raportul la 31 august, iar in 1 septembrie ss demaram programul „, a adaugat ministrul Sanatatii.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.