Spiritul de turma al romanului

Spiritul de turma al romanului

0 70

Nu trebuie sa fi fost la pascut oi ca sa stii ce inseamna acest animal si spiritual sau de turma. In multe opera literare apare acest spirit in contextual actiunii, iar vorba “prost ca oaia la caldura” – prostia rezulta din faptul ca, atunci cand este mai cald, oile se inghesuie una in alta – circula frecvent in mediul oamenilor simpli. Prostia si spiritual negative de turma mai rezulta si din faptul ca, daca berbecul conducator se arunca in prapastie, toate oile o iau dupa el.
Asa si cu vaccinarea aceasta anti AH1N1, ca a ajuns si presa internationala sa scrie despre „isteria vaccinarii” din Romania

Astfel, miile de romani care au format cozi in fata centrelor de vaccinare impotriva AH1N1 zilele acestea au atras atentia si presei internationale.
A fost nevoie sa moara un star de televiziune pentru ca romanii sa fie convinsi sa se vaccineze, scrie Reuters, citandu-l pe Adrian Streinu-Cercel.
„Este o forma de isterie”, spune psihologul Florin Tudose, tot pentru Reuters.

AP publica fotografia unui barbat roman care asteapta sa-si faca vaccinul.
„Mii de romani s-au prezentat la centrele de vaccinare dupa o crestere brusca a cazurilor fatale de gripa noua in ultimele zile”, scriu jurnalistii AP.

Desi vaccinul impotriva AH1N1 este pe piata de cateva luni, romanii au inceput sa vina la centrele de vaccinare in numar mare de numai cateva zile. Institutul Matei Bals din Bucuresti a fost luat cu asalt de sute si mii de oameni inca de la primele ore ale diminetii, lucrandu-se si noaptea, in sistem de urgenta, unde s-a putut.

Iar culmea tampeniei mi se pare schimbul de intrebari si raspunsuri dintre unii reporteri de televiziune si pacientii de la cozi: de ce ati venit astazi aici? cu raspunsuri continand motivari atat de idioate, incat te intrebi pe la ce scoli au invatat si unii, si altii.

Vai tie, popor indobitocit in spiritual turmei de oi, incearca sa nu-ti mai plangi soarta!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.