Spionii sunt liberi!

Spionii sunt liberi!

0 256

Cunoscutul dosar de spionaj, in care am vazut arestari televizate, inalti functionari publici acuzati de tradare, ministri in fata Parchetului sau a comisiei speciale de la Cotroceni, etc. a ramas fara arestati.
Inalta Curte de Casatie si Justitie
a decis, in noaptea de luni spre marti, dupa aproape 12 ore de sedinta, punerea in libertate a celor patru arestati din dosarul privatizarilor strategice: Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu.
Reamintim ca cei patru inculpati, Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu au primit mandate de arestare preventiva, in 29 noiembrie pentru 30 de zile, apoi mandatele au fost prelungite cu inca 20 de zile. ?In 17 ianuarie, magistratii de la aceeasi curte au admis propunerea procurorilor DIICOT de prelungire, cu inca 30 de zile, a mandatelor de arestare preventiva.


Acum judecatorii au schimbat arestu cu interdictia de a pleca din tara.


Cei patru au fost acuzati, printre altele, de spionaj si tradare prin divulgare de date confidentiale.


Nu putem sa nu asociem faptul ca ultima decizie vine la cateva zile dupa ce patru membri din conducerea Credit Suisse First Boston au venit in Romania pentru a sustine nevinovatia vicepresedintelui Credit Suisse First Boston, Vadim Benyatov, si pentru a convinge autoritatile ca firma lor va coopera cu procurorii de la DIICOT.


Practic suntem in fata a inca doua decizii contradictorii ale aceleiasi instante, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care vin la cateva zile distanta una de cealalta. Si ca te obicei, motivarea deciziei de catre judecatori se va face ulterior. E tot mai bine acum, decat pe timpul altui ministru la Justitie, sustinut si astazi de Basescu – Valeriu Stoica. Cel cu bancruta frauduloasa, care a impins lucrurile intr-o zona extrema – judecatorii nu mai erau obligati sa-si motiveze propriile sentinte!


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.