Sperma si poezie

Sperma si poezie

0 219

Rezervele de energie ale natiei, neconsumata la serviciu sau in supermarketuri, au de o saptamana o noua intrebuintare. Asa acum politicienii au intotdeauna alte preocupari decat agenda cetateanului, romanii dependenti de televizor se dedica ultimului scandal de pe piata cu toate resursele pe care le-ar putea investi in ocupatii mai folositoare. Sinuciderea junelui amorezat de fosta lui profesoara a captat intreaga atentie a Romaniei catodice. Calupurile de stiri ce se ingramadesc in buletinele tuturor emisiunilor, dar mai ales emisiunile maraton ce se comit pe canalele dedicate exclusiv acestui gen de distractii, tin populatia lipita de sticla pana in zorii zilei. Mame, profe si elevi vorbesc patimas despre un singur subiect: iubirea interzisa dintre un elev si un cadru didactic, colorata patetic cu circumstantele personale ale amorezilor din povestea incheiata tragic.


Televiziunile de nisa si-a constituit, ca de obicei, grupuri de anchetatori, care desfasoara cercetari in paralel cu autoritatile, informand seara de seara populatia despre mersul investigatiei. Detaliile ce apar pe masura ce ambele anchete avanseaza dau povestii culoarea impudica a unei relatii nepotrivite, adultere si imorale in acelasi timp.


Nu pomenesc numele celor doi pentru ca ele sunt deopotriva arhicunoscute si fara importanta. Cel al flacaului va fi multa vreme pe buzele mamelor de baieti, iar numele profesoarei va fi rostit si el de liceenii cuprinsi de sentimente extrascolare pentru doamnele sau domnisoarele de la catedra. Oricum, amanuntele ce se aglomereaza – daca profa l-a ajutat sa sara de la etajul 9, daca era si barba’su acasa cand pustiul se arunca in gol, daca ea voia de mult sa-i dea papucii, etc – ajuta cu siguranta la stabilirea adevarului, dar indeparteaza de la (i)morala macabrului incident. Care este simpla si vinovata, inainte ca anchetatorii sa stabileasca definitiv culpele si sa decida trimiterea in judecata: o profesoara s-a incurcat intr-o relatie amoroasa cu un elev. Fie el si un fost elev, caruia i-a predat candva materia, cu autoritatea pe care ti-o confera prezenta la catedra.


Nu stiu daca in statutul profesorului este specificat, asa cum este stabilit deontologic in cazul medicilor, interdictia de a se lasa antrenati in relatii amoroase cu elevii. Aici, ca si in cazul discipolilor lui Hippocrat, nu e vorba despre sentimente, ci de un abuz de putere asupra celuilalt, aflat in net dezavantaj. Inainte ca istoria legaturii sa contabilizeze mesaje inocente, scrisorele, pipaieli, saruturi si contacte sexuale, este vorba despre imoralitatea abjecta de a folosi ascendentul detinut de medic asupra pacientului si de profesor asupra elevului, fie ca ii preda zilnic in mediu scolar sau il mediteaza in context privat.


Din momentul in care demareaza o astfel de relatie, inceputa firav pe bancile scolii sau la capataiul unui pacient vulnerabil psihic, actul de invatamant si cel medical sunt compromise iremediabil. Profesorul si medicul nu mai pot profesa cu aceeasi inocenta dupa ce au abuzat de raportul de putere ce le este net favorabil.


Povestea dintre junele amorez si nurlia profesoara va continua sa fie intoarsa pe toate fetele in sedintele operative ale oamenilor legii, dar mai ales in emisiuni de televiziune ce hranesc apetitul imens al populatiei pentru cancan cu garnitura de incest si sange.


Cu totul intamplator, in salile tribunalului, relatia dintre un medic bucurestean si o pacienta de liceu, pe care se pare ca a aruncat-o de la balconul apartamentului personal dupa ce intretinusera relatii sexuale, este doar cu cateva episoade mai in fata decat incidentul cu profa si amorezul imberb.


Bulimia de spectaculos de care sufera cronic societatea o va impiedica sa vada simplitatea tragica a vinovatiei si o va impinge in schimb sa consume hulpava detalii despre poezii patetice si agramate de dragoste ori probe de sperma recoltate de la locul faptei.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.