Speriati de ursoaica pe Tampa

Speriati de ursoaica pe Tampa

0 93

Sase studenti, de origine din mai multe judete ale tarii, au urcat sambata ca sa se mai recreeze dupa ore bune de invatat pentru sesiune si, totodata, sa admire frumoasa panorama a Brasovului de pe Tampa.
Cand sa se intoarca insa, au dat, pe drum, peste o ursoaica cu pui. Pentru a putea scapa teferi, acestia s-au urcat, impinsi de curajul fricii, pe schela luminoasa cu insemnele Brasovului si au cerut ajutorul jandarmilor.

„In jurul orelor 20.00, dispeceratul IJJ a fost sesizat pe numarul unic 112 despre prezenta a sase turisti in zona Tampa care au fost surprinsi de o ursoaica cu pui. La fata locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, care a localizat grupul si l-a coborat in deplina siguranta. Salvarea acestora a durat aproximativ doua ore din cauza conditiilor dificile de deplasare, telecabina nefiind functionala la acea ora si faptului ca tinerii nu aveau o tinuta adecvata”, a declarat Ciprian Aldea, purtatorul de cuvant al IJJ.
Din fericire, studentii s-au ales doar cu o sperietura zdravana.

In context, Jandarmeria Montana sfatuieste turistii sa nu se aventureze fara echipament adecvat pe munte, adica imbracaminte de excursie, avand si un telefon mobil la ei, sa parcurga pe cat posibil traseele pe timp de zi, iar in situatia in care sunt surprinsi de animale sa incerce sa faca zgomot pentru a le speria.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.