Sperante dupa probele de Mate si Istorie de la BAC

Sperante dupa probele de Mate si Istorie de la BAC

0 449

499 de absolventi de liceu din judetul Brasov care s-au inscris la bacalaureatul de toamna au sustinut miercuri, proba obligatorie a profilului, la Matematica sau Istorie. 97 de candidati nu s-au prezentat la probe. In judet nu a fost inregistrata nicio tentativa de fraudare a examenului

499 de absolventi de liceu din judetul Brasov care s-au inscris la bacalaureatul de toamna au sustinut miercuri, proba obligatorie a profilului, la Matematica sau Istorie. 97 de candidati nu s-au prezentat la probe. In judet nu a fost inregistrata nicio tentativa de fraudare a examenului.

Progresii aritmetice, ecuatii, polinoame, matrice, functii si derivate. Sunt doar cateva din subiectele pe care candidatii de la profilul real au fost nevoiti sa le rezolve. Cei mai multi dintre cei care s-au prezentat astazi la centrul de examen de la Colegiul „Nicolae Titulescu” au fost din cei care nu au promovat anterior bacalaureatul. Candidatii se asteapta la note de trecere.

Cei de la uman au avut de realizat un eseu despre statul si politica in spatiul romanesc, in Evul Mediu si la inceputurile modernitatii, unde au avut de scris in special, despre autonomiile locale. La subiectele unu si doi, candidatii au avut de raspuns mai multor cerinte, pe baza unor texte istorice.BAC 2015

Desi pentru proba de ieri erau inscrisi 596 de candidati, doar 499 s-au si prezentat in salile de examen. Pentru vineri este programata ultima proba a examenului maturitatii, cea la alegere a profilului sau specializarii. Aici, cei 850 de candidati din judet inscrisi pentru aceasta sesiune, pot alege intre Biologie, Logica, Geografie, Fizica, Chimie, Informatica, Sociologie, Psihologie, Economie sau Filosofie. Absolventii de liceu vor afla rezultatele pe 1 septembrie, pana la ora 12,00, si vor putea depune contestatii pana la ora 16.00, pentru ca in aceeasi zi, pana la ora 20.00, sa poata fi depuse eventualele contestatii.
Rezultatele finale vor fi afisate pe 4 septembrie.
La sesiunea august- septembrie 2015 a examenului de bacalaureat, in judetul Brasov s-au inscris in total 1.033 de absolventi de liceu.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.