Speranțe de la ,,Remdesivir”, medicamentul minune, care poate vindeca infecția cu...

Speranțe de la ,,Remdesivir”, medicamentul minune, care poate vindeca infecția cu coronavirus!

0 92

Un spital din Chicago care tratează pacienți severe cu Covid-19 cu medicament antiviral remisivir de la Gilead Sciences, a raportat faptul că toți pacienții, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat și externat în mai puțin de o săptămână.

În acest studiu sunt înrolați 4.000 de pacienți din diverse țări din lume. Majoritatea sunt cu forme grave. Au fost testați 2400 pacienți cu forme grave și 1600, cu forme medii. Rezultatele pe care le-a difuzat compania producătoare, Gilead, vin din Chicago, unde din cei 113 pacienți cu forme grave, s-au vindecat 111.

Î,,ntreaga lume a așteptat rezultate din studiile clinice ale lui Gilead, iar rezultatele pozitive ar duce probabil la aprobări rapide de la Food and Drug Administration și alte agenții de reglementare. Dacă este sigur și eficient, acesta ar putea deveni primul tratament aprobat împotriva bolii. După două-trei zile de tratament, starea pacienților s-a îmbunătățit atât de mult încât au putut să părăsească secțiile de terapie intensivă și majoritatea au părășit și spitalele după o săptămână, într-o stare de sănătate bună, ceea ce arată că e vorba de o moleculă care e eficace. La sfârșitul acestui studiu sper să putem să participăm și noi pentru că am făcut eforturi să includem România pe lista țărilor care vor testa acest medicament. Studiul se numește Solidarity și e coordonat de Organizația Mondială a Sănătății. Suntem într-o fază avansată ca să aplicăm cu succes, sper, și să avem acces pentru unii pacienți din România la aces medicament inovativ. Sper, de asemenea, ca la sfârșitul acestei perioade, care nu e foarte îndepărtată, acest medicament să obțină autorizația din partea autorităților americane și, ulterior, din partea autorităților de reglementare din alte țări și, în special, din UE, care ne interesează pe noi în mod deosebit”, a declarat, la Antena 3, Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie (foto)

D.D,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.