Speranta de viata vazuta intr-o analiza de sange!

Speranta de viata vazuta intr-o analiza de sange!

0 102

O noua analiza de sange ce poate arata cat de repede imbatraneste o anumita persoana si ofera de asemenea si perspectiva, pentru unii tentanta, de a estima cat mai are de trait o persoana, va fi lansata in Marea Britanie in cursul acestui an, conform cotidianului the Independent. Controversata analiza masoara structurile vitale din varful cromozomilor unei persoane, structuri denumite telomeri si care conform oamenilor de stiinta reprezinta cei mai importanti indicatori ai vitezei de imbatranire a unui om.
Aceasta analiza va costa 500 de euro si va putea determina pentru fiecare persoana in parte daca varsta ei biologica, masurata in functie de lungimea telomerilor, este mai mare sau mai mica decat varsta cronologica.
Conform medicilor, analizele pe baza telomerilor vor deveni foarte raspandite in urmatorii 5 pana la 10 ani, insa natura informatiilor ce pot fi obtinute de aceste analize ridica controverse de ordin etic si moral.
„Stim faptul ca oamenii care se nasc cu telomeri mai scurti decat normal, au o durata de viata mai scurta”, a comentat Dr. Maria Blasco de la Centrul National spaniol de Cercetari Oncologice din Madrid, inventatoarea noii analize, adaugand ca datele obtinute prin aceasta analiza sunt foarte precise.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.