Cică Guvernul promite că va aloca 50 de milioane de lei pentru...

Cică Guvernul promite că va aloca 50 de milioane de lei pentru Aeroport! Primăria condusă de Scripcaru oferă tot 0 lei!

0 103

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat ieri că este mulţumit, de suma alocată de la bugetul de stat pentru proiectul Aeroportului Braşov, respectiv 50 milioane lei (cca. 10 milioane de euro). „Este o sumă binevenită, care vine în sprijinul celorlalte sume pe care Consiliul Judeţean le-a prevăzut pentru acest obiectiv de investiţii. În 2020 va trebui să implementăm cele trei contracte care sunt semnate”, a declarat Veştea.

Acesta a amintit într-un comunicat de presă că în 18 decembrie a fost predat proiectul tehnic pentru terminalul de pasageri de la aeroport, iar la începutul lunii martie a anului 2020 se va emite ordinul de începere a lucrărilor. „De asemenea, avem în implementate atât proiectul de vizează balizajul, cât şi sistematizarea pe verticală, un proiect în valoare de 13,7 milioane de euro. Totodată, vom continua lucrările pentru cele nouă obiecte necesare funcţionării aeroportului (printre care remiza de pompieri sau gospodărirea de apă – n.r.). Practic, în anul 2020 avem în execuţie un buget de aproape 245 milioane de lei”, a declarat şeful din CJ.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat că administraţia judeţeană este interesat să susţină financiar realizarea unui terminal intermodal în judeţul Braşov. „Am avut discuţii la Bucureşti privind posibilitatea construirii unui terminal intermodal de marfă în judeţul nostru, fie la Feldioara, fie la Braşov.
Conform unor studii de fezabilitate realizate de Ministerul Transporturilor, valoarea unui astfel de obiectiv este estimată la 27 milioane de euro. Este vorba despre nişte centre intermodale similare în toată ţara.
Consiliul Judeţean Braşov este dispus să se implice în realizarea unui astfel de centru în judeţul nostru. Am putea asigura o cofinanţare de 50%. Având în vedere că pentru realizarea unui astfel de obiectiv ar fi nevoie de trei ani, cred că presiunea pe bugetul judeţului Braşov nu va fi foarte mare”, a mai declarat Adrian Veştea.

Rămâne o întrebare. De ce Primăria condusă de George Scripcaru nu a pus nici măcar un leu în acest proiect deşi nu există poză de grup cu investitorii de la aeroport în care să nu apară şi chipul zâmbitor al edilului.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.