Spectacole folclorice de exceptie la Fundata

Spectacole folclorice de exceptie la Fundata

0 71

Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Consiliul Local si Primaria Fundata, invita atat brasovenii, cat si turistii care ne viziteaza judetul, duminica 26 august, la „Nedeia Muntilor” in comuna Fundata.


?


Ceremonie dedicata soarelui si focului


Nedeile au fost atestate documentar inca din anul 1373, iar la aceste sarbatori montane se desfasurau ceremonii complexe dedicate soarelui si focului. Nedeile au asimilat insa si alte functii sociale: schimbul de produse, petrecerea. Semnificatia istorica a nedeilor pastorale se leaga de vechimea si rolul lor in stabilirea legaturilor economice, matrimoniale, culturale dintre romanii de pe cei doi versanti ai Carpatilor.


?


Dans si cantec popular


Manifestarile vor incepe la ora 11.00, pe platoul Giuvala, cu o parada a ansamblurilor participante la spectacolul folcloric care va incepe la ora 11:30. Organizatorii au pregatit un spectacol folcloric de exceptie care va fi sustinut de Ansamblul folcloric din Dumbravita, Ansamblul „Flori de mar” – Poiana Marului, Ansamblul „Sub Cetina Bradului” – Fundata, Ansamblul „Doinitorii Runcului” – jud. Arges, Taraful „Tara Barsei” si solisti din Brasov. Invitata de onoare va fi interpreta Florica JINGA.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.