Spectacol folcloric dedicat Unirii Principatelor Rom?ne

Spectacol folcloric dedicat Unirii Principatelor Rom?ne

0 243


Data de 24 ianuarie 1859 reprezinta momentul de maxima speranta romaneasca spre realizarea idealului national, Unirea. Sarbatoarea a fost mare la Iasi, la Milcov, la Bucuresti, dar si in centrele transilvane. Acordurile Horei Unirii au ajuns peste tot, iar hora s-a incins si la Brasov dupa 1 decembrie 1918.???


?


Hora Unirii la Brasov


In ziua de 24 ianuarie 2007, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Primaria si Prefectura Brasov vor organiza spectacolul ,,HAI SA DAM MANA CU MANA”. Spectacolul va incepe la orele 17.00, cand in complexul studentesc, organizatorii impreuna cu studentii se vor aduna pentru a juca hora, iar apoi se vor indrepta insotiti de fanfara? catre Piata Sfatului, unde vor ajunge la orele 18.00.


In Piata Sfatului se va desfasura un program folcloric sustinut de Ansamblul folcloric ,,Junii Brasovului”, Ansamblul ,,Romanasul”, Grupul de dansuri germane ,,Corona”, Grupul de dansuri maghiare ,,Bokreta”, Orchestra ,,Tara Barsei”, solistii: Lucia Potra Sestras, Rodica Pop Seling, Gabriel Rusu, Claudia Miritescu, Mioara Velicu. Invitat special va fi formatia K1.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.