Spectacol ecvestru la Rasnov

Spectacol ecvestru la Rasnov

0 66

Zeci de cai, unul mai frumos decat celalalt, inhamati la trasuri elegante, au deschis cea de-a cincea editie a Festivalului Ecvestru, care a fost organizat anul acesta impreuna cu Zilele Orasului Rasnov.


Concurs de rase ecvestre si un spectacol de sarituri peste obstacole in acest weekend la Rasnov. Duminica a fost concursul pentru caii de tractiune. Fiecare cal a trebuit sa traga dupa el o sanie incarcata cu 1.500 de kg de nisip, pe un traseu oval cu un perimetru de aproximativ 200 de metri, intr-un interval de cinci minute. Castigator a fost desemnat calul care a tras sania pe cea mai mare distanta in acest timp. Juriul, format din medici veterinari si crescatori de cai care au mai participat ca arbitri la concursuri hipice nationale si internationale, au acordat un premiu de frumusete si un premiu de excelenta al festivalului.


„In ultimii trei ani, festivalul ecvestru a avut loc in cadrul sarbatorii Zilelor Rasnovului. Ne-am gandit sa le facem odata, pentru ca e cel mai important eveniment ce va avea loc la noi in oras”, a declarat primarul Adrian Vestea.


La editia de anul trecut au participat 48 de concurenti, iar in decursul celor doua zile de festival, numarul spectatorilor a ajuns la cateva mii. La editia de anul acesta, au participat 30 de proprietari de cai de la 12 crescatorii din Brasov, Sibiu, Harghita, Covasna, Bucuresti si Prahova.


La concursul de rase de cai, pe langa lipitani, romanesti de sport si ponei, spectatorii au putut admira cateva exemplare de cai frizieni. Tinuta lor mandra, gatul lung si mersul elegant au impresionat pe toata lumea.


In Evul Mediu, datorita puterii sale, frizianul a fost calul preferat al cavalerilor.


Fondurile allocate evenimentului de la Rasnov s-au ridicat la 65.000 lei, Consiliul judetean alocand 35.000, iar Primaria aproximativ 30.000 de RON.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.