Spectacol de teatru si dans la Opera

Spectacol de teatru si dans la Opera

0 116

La Brasov, in aceasta perioada este in plina desfasurare un eveniment cultural de exceptie: Festivalul International de Opera, Opereta si Balet 2007, editia a V-a. Sambata, 3 noiembrie, la Sala Operei, incepand cu orele 18.30, in cadrul acestui eveniment, va avea loc spectacolul de teatru dans „Bal”, sustinut de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti. Regia si coregrafia spectacolului sunt semnate de Yvette Bozsik, dupa o idee originala de Ettore Scola. Scenografia: Doina Levintza, dupa o idee originala de Peto Jozsef. In distributie: Beatrice Rancea, Pastorel Ionescu, Monica Strat, Andrei Ciobanu, Sorina Tiron, Marian Horhota, Gabriela Calin, Cristian Osolos, Diana Petrache, Ionut Kivu, Madalina Mechenici, Daniel Dragomir, Cristina Osiceanu, Istvan Teglas, Oana Botez, Marius Grosu, T?nde Baczo, Cristi Hogas, Costel Huhu.


?


O calatorie dansanta si muzicala


„Bal” este o calatorie dansanta si muzicala, in trecut, in anii 1970. Sub pretextul unei petreceri dansante, ni se destainuiesc diferite destine si relatii umane, o extraordinara ocazie pentru prezentarea grotesca, plina de umor, dar si tragism, a caracterelor umane. Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tangourile ne povestesc in stilul „bozsik”, despre dorinte si vise nerealizate, despre singuratate si iubire, despre alienare, interiorizare, cautare si dansul nostru, al fiecaruia dintre noi, de la un capat la altul al vietii.


„Ideea spectacolului s-a nascut in baza filmului meu preferat: Ettore Scola – Balul, care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor si relatiilor umane, precum si a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care isi cauta fericirea valsand solitar”, spune Yvette Bozsik despre „Bal”, pe site-ul oficial al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”.


?


Pret bilete:


– 25 lei/spectacol;


– 10 lei pentru pensionari, elevi si studenti la balcoanele laterale.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.