Spectacol de teatru la Reduta

Spectacol de teatru la Reduta

0 85

Joi 21 februarie, incepand cu orele 18.30, pe scena Centrului Cultural Reduta din Brasov,? Trupa de teatru a institutiei brasovene va pune in scena piesa „Comedia zorilor” de Mircea Stefanescu – o comedie cu un fond sentimental disimulat prin situatii hazlii, comic de limbaj, nu lipsita de momente revelatorii din punct de vedere psihologic. Regia spectacolului este semnata: George Gridanusu.


Mircea Stefanescu (1898 – 1982) , remarcabil tehnician al scrisului dramaturgic a creat numeroase piese care se inscriu in aria dezbaterii problemelor de viata: „Roba alba” (1924) , „Comedia zorilor” (1928) , „Reteta fericirii” (1946), „Micul infern” (1948), „Rapsodia tiganilor” (1948), „Caruta cu paiate” (1951), „Drama Cuza – Voda” (1959) .


Mircea Stefanescu a debutat pe scena cu piesele de speta bulevardiera (Maestrul, Framantari, Greva incornoratilor) privit totusi cu bunavointa de critica, pentru mestesugul dramaturgic cu care erau scrise, si a obtinut consacrarea ca autor dramatic de al doilea rang cu o piesa de atmosfera balchina pe un fond sentimental disimulat prin situatii hazlii si printr-un comic facil de limbaj, „Comedia zorilor”.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.