Specializari noi in invatamantul preuniversitar

Specializari noi in invatamantul preuniversitar

0 63

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) a evaluat, in anul scolar 2006 – 2007, primele 306 unitati de invatamant preuniversitar de stat care au depus documentatia pentru a infiinta noi niveluri de invatamant/specializari/calificari profesionale.


Datele statistice releva faptul ca, in urma evaluarilor externe efectuate de ARACIP, pe baza Standardelor nationale de autorizare, din totalul de 306 unitati de invatamant evaluate, 287 au fost autorizate sa functioneze provizoriu cu noi niveluri de invatamant/specializari/calificari profesionale.


In functie de mediul de rezidenta, din 224 de unitati de invatamant din mediul urban evaluate extern, 213 (95,08%) au primit respectiva autorizare provizorie. In mediul rural, din totalul de 82 de unitati de invatamant evaluate, 66 au fost autorizate (80,48%).


Autorizarea de functionare provizorie constituie actul de infiintare a noilor domenii/ specializari/niveluri de invatamant din scolile evaluate.


?


Specializari in liceele brasovene

In judetul nostru, vor fi infiintate, incepind cu anul scolar 2007-2008, 20 de noi specializari si calificari in invatamintul liceal si postliceal, care apartin celor 11 unitati de invatamint preuniversitar care au primit autorizatie de functionare provizorie din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Unitatile de invatamint au fost evaluate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) in anul scolar 2006-2007 in urma depunerii docmentatiei pentru infiintarea de noi niveluri de invatamint, specializari sau calificari profesionale. Dintre cele 11 unitati de invatamint supuse evaluarii, zece fac parte din mediul urban si doar una din mediul rural.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.