Specialiştii Antidrog Braşov – îngrijoraţi de ravagiile drogurilor Zombie

Specialiştii Antidrog Braşov – îngrijoraţi de ravagiile drogurilor Zombie

0 161

Sunt cele mai noi etnobotanice de pe piaţă, cu efecte devastatoare asupra sistemului nervos central. Zombie nu a fost semnalat încă pe piaţa braşoveană

Sunt cele mai noi etnobotanice de pe piaţă, cu efecte devastatoare asupra sistemului nervos central. Zombie nu a fost semnalat încă pe piaţa braşoveană, care are consumatorii ei. 30 de tineri încearcă să se vindece dependenţa de substanţe psihogene la Centrul Regional Antidrog.

O filmare cu doi tineri din Câmpia Turzii, aflați sub efectul drogurilor Zombie, a devenit virală după ce a fost încărcată pe Internet. Scenele sunt de coşmar; adolescenţii abia se pot mişca la scurtă vreme după ce au consumat drogul, ale cărui efecte sunt devastatoare asupra sănătăţii fizice şi psihice asupra celor care le consumă.
Psihologul Adriana Gabriela Samson, şef Centrul Regional Antidrog Braşov, spune că este un drog extrem de puternic; consumatorii sunt efectiv catatonici, nu mai mişcă, au efectele vizibile ale unei paralizii, nu mai comunică, ceea ce dovedește că substanţa inhibă sistemul nervos central.

În judeţul Braşov autorităţile nu au înregistrat încă nici un astfel de caz dar la centrul regional antidrog 30 de tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani primesc consiliere pentru a renunţa la dependenţa de alte substanţe.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia tinerilor găsiţi prăbuşiţi pe străzile oraşului Cîmpia Turzii, din judeţul Cluj, în timp ce se aflau sub influenţa drogului „Zombie”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.